tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lontoo 2012: Molemmat suomalaiset aloittavat olympiaurakkansa torstaina

Olympialaisten kouluratsastuksen aloittavan Grand Prix'n lähtönumerot on arvottu. Molemmat suomalaisratsukot ovat radalla heti kisojen ensimmäisenä päivänä eli torstaina. Emma Kanerva ja Sini Spirit saivat arvonnassa lähtövuoron numerolla 18 ja starttaavat klo 14.01 Lontoon aikaa eli klo 16.01 Suomen aikaa. Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo puolestaan ovat vuorossa lähtönumerolla 20 ja klo 14.35 paikallista aikaa - 16.35 Suomen aikaa.

YLE televisioi kisan klo 12.55 alkaen kanavalla Yle Fem. Kisaa voi seurata myös netin kautta.

Lontoo 2012: Suomalaisratsut valmiina kilpailemaan - Molemmat läpäisivät eläinlääkärintarkastuksen ongelmitta

Tiistaina oli Lontoon olympialaisiin osallistuvien kouluratsujen tarkastus, jossa kilpailujen jury ja eläinlääkärit tarkistivat hevosten kunnon ja liikkeet. Mikaela Lindhin Mas Guapo ja Emma Kanervan Spirit hyväksyttiin huomautuksitta ja ovat näin saaneet lähtöluvan torstaina alkavaan joukkuekilpailuun Grand Prix, joka samalla on ensimmäinen henkilökohtainen karsintakilpailu.

Kilpailu on jaettu kahdelle päivälle jatkuen perjantaina. Lähtöjärjestys arvotaan myöhään tiistai-iltana alkavassa joukkueenjohtajien kokouksessa. Pelkästään henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvat hevoset sijoitetaan rankingpisteiden mukaan joukkuehevosten väliin. Joukkueenjohtaja Aki Ylänteen arvion mukaan ainakin toinen suomalaisratsukoista, mahdollisesti molemmat, tulee olemaan torstain ryhmässä.

Ratsastajat ovat tähän mennessä saaneet käydä kerran, maanantaiaamuna, tutustumassa pääareenaan 15 minuutin ajan. Keskiviikkona heillä on puolen tunnin pituinen harjoitusvuoro, joka jää ainoaksi areenaharjoitteluksi ennen varsinaista kisaa.

Maanantaina hevoset liikkuivat kilpailuareenalla rauhallisesti ja jännittämättä. "Masi tuntui todella hyvältä eikä jännittänyt lainkaan. Areena on niin suuri, että katsomot eivät ole kovin lähellä koulurataa", kertoi Mikaela Lindh, jonka hevonen on päivä päivältä rauhoittunut tottuessaan Greenwich Parkin kisaympäristöön.

Suomalaishevosten lisäksi myös muut kouluhevoset pääsevät jatkamaan viimeistelyharjoituksia torstaina alkavaa kisaa varten läpäistyään eläinlääkärintarkastuksen. Espanjan nuoren Morgan Barbanconin kokenut kisaratsu Painted Black joutui tosin esiintymään toiseen kertaan eläinlääkäreille.

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Hevosvaihdos Tanskan olympiajoukkueessa

Myös Tanskan joukkueessa on tapahtunut pieni muutos ennen kuin olympialaisten kouluratsastus on päässyt alkuun. Yksi Tanskan koulujoukkueen jäsenistä, Anne van Olst on päätynyt vaihtamaan ratsuaan viime hetkillä. Van Olstin ykköshevosen piti olympialaisissa olla  Exquis Taikoen, mutta äskettäin sairaslomalta kilparadoille palannut ruuna ei Tanskan ratsastajainliiton tiedotteen mukaan olekaan tällä hetkellä täysin kunnossa. Näin ollen Taikoen jää pois kisoista ja Van Olstilla Lontoossa mukana oleva varahevonen Exquis Clearwater ottaa sen paikan. Clearwater oli van Olstin ratsu jo edellisissä olympialaisissa Hong Kongissa.

Muutoksia Espanjan olympiajoukkueessa

Espanjan olympiajoukkue on kokenut viime hetken muutoksia, kun Beatriz Ferrer-Salat'n ykköshevosen Delgadon vanha vamma on oireillut uudelleen.  Laadukas Delgado on kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista. Näin ollen Ferrer-Salat ja Delgado jäävät pois joukkueesta. Heidän paikkansa ottaa joukkueen vararatsastajana Lontoosen alunperin lähtenyt Jose Daniel Martin Dockx PRE-oriilla Grandioso.

Ferrer-Salat'n toinen hevonen Faberge on myös mukana Lontoossa ja ratsukko toimii nyt Espanjan vararatsukkona.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Olympiakouluratsastusta tv:ssä ja netti-tv:ssä

Olympilaisten ratsastusta on mahdollista seurata monen kanavan kautta. Suomalaisista tv-kanavista Yle Fem seuraa kouluratsastusta kaikkina sen kilpailupäivinä eli to 2.-pe 3.8., ti 6.8. ja to 9.8. Kouluratsastusta voi seurata netin kautta suorana myös Eurovision Sports Liven kautta. Tämä EBU:n tuottama kanava on katseltavissa ainoastaan Euroopassa.

Suomalaisratsukot saapuneet Greenwich Parkiin

Suomen olympiaratsastajien Mikale Lindhin ja Emma Kanervan hevoset Skovlunds Más Guapo ja Sini Spirit ovat majoittuneet eilen olympialaisten ratsastuksen näyttämön Greenwich Parkin talleihin. Molemmat hevoset matkustivat torstaina Kyra Kyrklundin tallille Coolhamiin, josta ne siirrettiin eilen varsinaiselle kisapaikalle Greenwich Parkiin.

Lontoon kisat ovat siitä poikkeukselliset moniin aiempiin olympialaisiin nähden, että ratsastus järjestetään lähellä muita kisapaikkoja. Näin myös ratsastajat pääsevät keskelle olympiatunnelmaa mm. asumalla muiden huippu-urheilijoiden kanssa olympiakylässä. Esimerkiksi edellisissä olympialaisissa ratsastuslajit järjestettiin Hong Kongissa kaukana kisojen päänäyttämöstä Pekingistä.

Suomalaisratsastajat olivat mukana perjantai-illan spektaakkelimaisissa avajaisissa. Iloiset Kanerva ja Lindh oli mahdollista bongata Suomen ryhmän etujoukoista heti Suomen lippua kantaneen uimari Hanna-Maria Seppälän takaa. Kanerva kertoo omassa blogissaan avajaisten olleen unohtumattomat. "Kun kävelin stadionille Suomen joukkueen kanssa en olisi voinut olla onnellisempi! Se oli mahtava hetki ja upea kokemus minulle enkä tule unohtamaan sitä koskaan!", kuvailee Kanerva tunnelmiaan.

Kouluratsastajien ensimmäinen koitos Lontoossa on tiistain eläinlääkärin tarkastus. Varsinaiset kisat pääsevät vauhtiin torstaina, jolloin on vuorossa joukkuekisan Grand Prix'n ensimmäinen osa. Ratsastajien lähtövuorot arvotaan eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen.

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Viikolla 30 kilpaillaan...

Tällä viikolla kilpaillaan kotimaassa kansallisella tasolla sekä Helsingissä että Oulussa. Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla nähdään lauantaina n. 150 lähtöä. Ohjelmassa on mm. Supreme Horse Care Championsarjan ja Junioricupin osakilpailut.

Sekä lauantaina että sunnuntaina kilpaillaan Oulun Äimärautiossa. Kisoissa nähdään suorituksia III B-tasolta Inter I-tasolle.

torstai 26. heinäkuuta 2012

Suomalaiset olympiaratsastajat saapuivat tänään Englantiin

Lontoon olympialaisiin osallistuvat suomalaiset kouluratsukot Mikaela Lindh – Mas Guapo ja Emma Kanerva – Spirit ylittävät tänään torstaina Englannin kanaalin ja saapuvat hevosineen Kyra Kyrklundin valmennuskeskukseen Coolhamiin. Kisakylään tuloaika on annettu lauantaiksi klo 17. Tiukan turvatarkastuksen jälkeen suomalaiset pääsevät asettumaan aloilleen ja voivat aloittaa viimeistelynsä ennen kilpailua.

"Olen erittäin hyvillä mielin menossa kisoihin, mutta en oikein ymmärrä vieläkään, että olen menossa olympialaisiin enkä vain ratsastuskilpailuihin. Ehkä sitten kun olemme asettuneet olympiakylään, saaneet hevoset talleihin ja tavarat purettua, uskon että olen vihdoin perillä ja voin ryhtyä rauhassa treenaamaan", Mikaela Lindh kertoo tien päältä. "Masi on henkisesti ja fyysisesti nyt hyvässä terässä, vaikka sen iho vähän kärsikin matkan kuumuudessa, eilen hellettä oli yli 30 astetta. Hevoshieroja Tuula Pursiainen on matkassamme ja käy Masin joka päivä läpi, joten mahdolliset lihasrevähtymät ja muut huomataan ja pystytään hoitamaan heti. Hevoset ovat huippu-urheiloja ja kuten muidenkin lajien atleetit, ja niitä on hoidettava sen mukaisesti", Lindh korostaa.

Pursiaisen ohella Lindhin tiimissä ovat mukana tanskalainen valmentaja Jon D. Pedersen, hevosenhoitaja Janica Hiipakka sekä Lindhin avopuoliso Poul Fabricius-Bjerre, joka on myös kouluratsastaja.

Myös Emma Kanerva etenee Lontoota kohti myötätuulessa
"Vaikka tieto siitä, että lähdemme Lontooseen tuli vasta viime tipassa, olemme valmistautuneet hyvin ja viimeistelyt kotona ovat sujuneet tosi hienosti. Olen lähdössä kisoihin luottavaisella asenteella. Minulla on hevosen kanssa nyt vielä parempi fiilis kuin ennen Aachenin kisoja, jotka menivät todella hyvin. Tähtäimessäni on, että pääsen olympialaisissa mukaan semifinaalin eli Grand Prix Specialiin", Kanerva kertoo. Kanerva on taittanut matkaa Lontooseen lyhyissä etapeissa säilyttääkseen hevosen hyvässä vireessä. Viime yön ratsukko levähti Belgiassa. "Spirit on hyvässä kunnossa ja hyvällä tuulella, olemme saaneet sitä vähän lihomaan Aachenin jälkeen. Se laihtuu aina kisoissa vaikka söisi ihan hyvin, joten on hyvä että se on vähän pyöristynyt."

Kanervan tiimissä on mukana tämän saksalaisvalmentaja Hubertus Schmidt, hevosenhoitaja Marieke Oertel ja hevosen omistajat Monica ja Ilkka Brotherus. Tuula Pursiainen hoitaa myös Kanervan hevosta. Tukijoukoiksi ovat tulossa mukaan ratsastajan vanhemmat, sisko ja saksalainen poikaystävä sekä Riitta Holopainen, joka on valmentanut ja tukenut Kanervaa vuosien ajan.

Kyra Kyrklund on lupautunut auttamaan molempia ratsastajia kisapaikalla näiden valmentautumisessa ja viimeistelyssä.

Tiedote: SRL

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kyvyt Esiin 2012 -finalistit

Tämän vuoden Kyvyt Esiin -tapahtuman finalistit ovat selvillä. Kaksi- ja kolmevuotiaille puoli- ja täysiverisille ratsuhevosille sekä ratsuponeille avoimen arviointitapahtuman karsinnat järjestettiin huhtikuun aikana 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. Finaali järjestetään Laatuarvostelun yhteydessä lokakuussa Ypäjällä.

2-vuotiaat:
Riverbank Farbenfroh, keskiarvo karsinnassa 8,85 (FWB, Furst Fugger - Diamond Hit, om. & kasv. Riverbank Horses, Marjo Vainikka)
Wallstreet Brown Velvet, 8,50 (FWB, Pin Rock's Black Velvet - Paco Rabanne, Kristina Niemelä)
Bijou Carrus, 8,37 (HAN, Fidertanz - De Niro, Carrus Dressage)
Gracious Fairy Carrus, 8,32 (HAN, Fiorano - Don Vino, Carrus Dressage)
Primeria Carrus, 8,27 (OLD, Don Primero - Weltcup, Carrus Dressage)
Jean Jacques Carrus, 8,12 (OLD, Rousseau - Riverman, Carrus Dressage)
Gold Meadow´s Charmant, 8,05, (FWB, Pin Rock´s Black Velvet - Rothschild J, Johanna Korhonen - Irina Kokko)
Zanjas Quastella, 7,90 (FWB, Quasto 144 - Lansing, Sari Mansikkamäki)
Kyrö Tanz Mit Mir, 8,26 (FWB, Sir Donnerhall - Don Schufro, Antti Tukonen - Siiri Kyrö)
Kyrö Catleya, 8,02 (FWB, Pin Rocks Black Velvet - Wolkenstein II, Siiri Kyrö)
Kom Madonna, 8,92 (FWB, Pin Rock's Black Velvet - Welser, Eva Nordman-Rajaharju - EN-R Sporthorses Oy & Anna-Leena Meller)
Riverbank Sancreo, 8,77 (FWB, San Amour - Riant, Riverbank Horses, Marjo Vainikka)
Kom Cinderella, 8,72 (FWB, De Niro - Fürst Heinrich, Anna-Leena Meller & Eva Nordman-Rajaharju)
ST Faithful Fanny, 7,87 (FWB, Fernet - Faradas, Irina Kokko - Markus Lindblom)
Bergerac, 7,80 (FWB, Breitling W - Mozart II 79, Teija Varjonen)
ST Flandrina, 8,37 (FWB, Fernet - Alcatraz, Markus Lindblom)
ST Figuero, 8,17 (FWB, Fernet - Pik Noir, Markus Lindblom)
Fürst Wild S, 7,88 (FWB, Fürst Fugger - Walt Disney I, Mikkonen J& Pyykönen A & M - Mia Salonen)

3-vuotiaat:
He'las Catox, 7,90 (FWB, Catoki - Comics, Ulla Helasuo)
Wallstreet Stargazer, 7,90 (FWB, Sternkönig - Paco Rabanne, Kristina Niemelä)
Fée Clochette Carrus, 8,48 (FWB, San Amour - Davignon II, Carrus Dressage)
Le Petit Prince Carrus, 8,35 (FWB, Don Primero - Weltcup, Carrus Dressage)
Brocks Mon-Eyre, 8,30 (FWB, Don Laurie - Mon-Ami, Kiia Kärki ja Paula Kärki - Kaisa Nieminen)
San Rhobert, 8,22 (FWB, Sandro Sil - Rilke, Hevosopisto Oy - Lilja Consulting Oy)
Sir Fantacy, 7,95 (FWB, Sir Oldenburg - Fas xx, Henna Lepistö)
Sandro Köning, 7,90 (FWB, Sternkönig - Bissen, Susanna Matikainen)
A's Riviere, 7,96 (FWB, BH Romanov - BH Cavan, Anne Porevirta)
Lapinjärvi Royal Soleil, 7,88 (FWB, Royal Olymp - Mondras, Hanna Salomaa - Sari Asikainen)
Kyrö Hot Flow, 7,84 (FWB, Hotline - Florestan, Siiri Kyrö)
RH´s Marcello, 8,62 (FWB, Fidertanz - Dream of glory, Tarja Malmström)
Kom Royal Wanderer, 8,59 (FWB, Royal Olymp - Weltmeyer, Anna-Leena Meller & Eva Nordman-Rajaharju)
Winona, 8,59 (FWB, Sansisco - Welser, Minttu ja Jimi Lipponen - Sophia von Wright)
Kiahan Sir Osiris, 8,34 (FWB, Sir Oldenburg - Ismir, Mira Aunio - Hannele Tommila)
MM Payazon, 8,22 (FWB, Payano - Königin's Sohn, Libero Consulting Oy - M&M Dressage Oy)
Gristo, 7,90 (FWB, Don Primero - Königin´s Sohn, Tiina Pättiniemi)
Dean Martin, 8,00 (FWB, Don Laurie - Pik Noir, Anneli Hakatie)
San Floresco S, 8,00 (FWB, Sancisco - Florianus, Mia Salonen)
ST Questyna, 7,88 (FWB, Quasto - Carbid, Markus Lindblom)
Steinberg, 8,33 (FWB, Sancisco - Weltmeyer, Laine Krista & Nikkinen Marko - Okkonen Niina)
Roi´s Kiss, 7,83 (FWB, Roi du Ballet - Warsteiner 946 SWE, Susanna Kallioinen ja Ari Sihvonen - Sky Horses Oy)
Himring, 8,14 (FWB, Figaro R - Supermax Schwadroneur, Rebecka Eriksson)
Quastasia, 8,51 (FWB, Quasto - Weltcup BRD, Kauko & Ninja Leiviskä)
Royal Baronessa, 7,79 (FWB, Royal Olymp - Magritte, Korhonen Pauliina - Marina Häggback)

Kyvyt Esiin 2012 -finalistit, este ja askellajit

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Saksan olympiajoukkueen vararatsukko vaihtuu

Saksan olympiajoukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia viime metreillä ennen kisojen alkua. Aiemmin joukkueen vararatsukoksi nimetty Monica Theodorescu - Whisper joutuu jäämään pois Whisperin terveyteen liittyvien syiden takia. Saksan ratsastajainliitton uutisessa kerottiin Ann Kathrin Linsenhoffin omistaman Whisperin sairastuneen, mitään tarkempia tietoja hevosen terveystilanteesta ei kuitenkaan mainittu.

Theodorescun tilalle Englantiin matkustaa pikahälytyksellä 22-vuotias Fabienne Lütkemeier hevosensa D'Agostino (De Niro) kanssa. D'Agostinon myötä kaikki Lontooseen lähtevät saksalaisratsut polveutuvat legendaarisesta Donnerhallista: Damon Hill on suoraan Donnerhallista, Diva Royal Don Fredericosta (i. Donnerhall) ja D'Agostino, Desperados sekä Dablino De Nirosta (i. Donnerhall).

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Hannoverin kesähuutokaupasta kolme hevosta Suomeen

Lauantaina pidetystä Hannoverin kesähuutokaupasta päätyi kolme hevosta suomalaisomistukseen. Koko huutokaupan neljänneksi kallein ja kouluhevosista toiseksi kallein hevonen, 4-vuotias tamma Donna Lotcchen (Don Henrico - Wolkenstein II) huudettiin 25 000 eurolla Suomeen. Toinen Suomeen ostettu kouluhevonen on niin ikään 4-vuotias tamma, Stella Maris (Scolari - Weltissimo). Kolmas suomalaisomistukseen hankittu hevonen on estesukuinen tamma Valetta (2008, Valentino - Stakkato, hinta 10 500 eur).

Huutokaupassa suurin hintalappu oli tällä kertaa 5-vuotiaalla estehevosella Anton (Argentinus - Landadel). Se ostettiin Iso-Britanniaan 33 000 eurolla. Kouluhevosista suurimmalla summalla omistajaa vaihtoi Betty (2008, Baroncelli - Sherwood), jonka uusi kotimaa vaihtui Tanskaksi 28 000 eurolla.

Tänä vuonna kesähuutokaupassa kiinnostusta herättivät jonkin aikaa hannover-huutokaupoissa olleella leisure-statuksella varustetut hevoset. Huutokauppakatalogissa kyseisellä merkinnällä merkittyjen hevosten ominaisuuksissa keskeisellä sijalla ovat kapasiteetin lisäksi erityisen hyvä luonna ja helppo ratsastettavuus.

Huutokaupassa myytiin yhteensä 75 hevosta, joista 46 myytiin Saksan ulkopuolelle. Tällä kertaa eniten hevosia eli yhdeksän kappaletta myytiin Kiinaan. Huutokauppahevosten keskihinnaksi muodostui 13 460 euroa.

Woodlander Farouche puolustamaan mestaruuttaan Verdeniin

Viime vuoden NHMM-kisojen kirkkain tähti, englantilaista kasvatusta edustava tamma Woodlander Farouche lähtee myös tänä vuonna Verdeniin. Michael Eilbergin ratsastama tamma on mukana 6-vuotiaiden mestaruustaistelussa vahvana ennakkosuosikkina. Valmistautuminen kisoihin on sujunut mitä ilmeisimmin suunnitelmien mukaan: ratsukko voitti kuluneena viikonloppuna Hicksteadin Premier League -kisoissa 6-vuotiaiden finaalin ei vähempää kuin 99,600 % tuloksella!

Kaksi muuta Iso-Britanniasta Verdeniin matkaavaa hevosta ovat Becky Moodin ratsastama Carinsio (Painted Black - Beaujolais) ja Andreas Dahlin ratsastama Cashmir (Serano Gold - Michelangelo). Nämä hevoset ovat mukana 5-vuotiaiden kisassa. Carinsion voittotulos Hicksteadissa oli 97,600 %.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ponien joukkueEM-kulta Saksaan - Henkilökohtaiset mestaruudet Saksaan ja Hollantiin

Ponien EM-kilpailut käytiin kuluneen viikon aikana Ranskan Fontainebleaussa. Poniratsukoiden joukkuekultaan ratsastivat saksalaiset niukalla erolla hopeaa ottaneeseen Hollantiin. Saksan kultajoukkueeseen kuuluivat Semmieke Rothenberger - Golden Girl, Nadine Kraus - Danilo, Ann-Christina Abbelen - Dornik's Donovan ja Lena Charlotte Walterscheidt - Equestricons Lord Champion. Pronssia otti Tanska. Joukkuekisan parhaasta yksilösuorituksesta vastasi Saksan 13-vuotias Semmieke Rothenberger tuloksella 76,744 %.

Lauantaina jaossa olivat ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit. Mestaruuden otti Hollannin Sanne Vos ponillaan TC Champ of Class DVB prosentein 78,707. Hopea meni Saksan Rothenbergerille 78,317 prosentin tuloksella ja pronssia sai hollantilainen Rosalie Bos vasta 6-vuotiaalla Paso Doublellaan tuloksella 75,561 %.

Sunnutaina ratsastetussa kürissä jaettiin toiset henkilökohtaiset mitalit. Lauantain kärkikaksikon sijat vaihtuivat tänään, kun Rothenberger nappasi kultaisen mitalin pienellä erolla Vosiin nähden. Rothenbergin tulos oli 81,975 % ja Vosin 81,750 %. Pronssi meni tänäänkin Hollannin Rosalie Bosille tuloksen ollessa 78,125 %. Tuore Euroopan mestari Rothenberger, jonka molemmat vanhemmat ovat entisiä kansainvälisen tason kouluratsastajia, seuraa kilpaurallaan isosiskonsa jalanjälkiä: Sanneke Rothenberger on ottanut lukuisia mitaleja niin poni-, juniori- kuin nuorten ratsastajienkin arvokisoissa.

Tulokset

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lontoo 2012: Olympialaisten kilpa-areenan pohja läpäisi viimeisenkin tarkastuksen

Olympialaisten ratsastuksen päänäyttämönä toimivan Greenwich Parkin areenan pohja on läpäissyt viimeisen tarkastuksen. Greenwich Parkin pohjat jouduttiin muuttamaan viime vuonna järjestettyjen testikisojen jälkeen ratsastajilta ja toimitsijoilta saadun palautteen takia. Muokattu pohja on nyt läpäissyt viimeisenkin tarkastuksen ja se on saanut FEI:n hyväksynnän. Arviointitilaisuuteen osallistui useita alan asiantuntijoita, joiden mukaan uusittu pohja täyttää kaikki ne vaatimukset, joita olympia-tasolla sille asetetaan.

Pohjan arvioinnissa on käytetty myös tieteellisiä tutkimusmenetelmiä. Ruotsalainen professori Lars Roepstorff on tehnyt tutkimusta ratsastusalueiden pohjien ominaisuuksista ympäri maailmaa osana pitkäaikaista FEI:n tutkimusta. Roepstorffin mukaan Greenwich Parkin pohja on yksi parhaista, joita hän on nähnyt.

Ranskasta neljä hevosta NHMM-kisoihin

Ranskan edustajat NHMM-kisoihin Verdeniin on valittu. Sekä 5- että 6-vuotiaita hevosia lähtee kisoihin kaksi.

5-vuotiaat: 
  • Di Magic (OLD,Dimaggio - Rohdiamant, ratsastaja Alizee Froment)
  • Della Scala (OLD, De Niro - Rubin Royal, Anthony Astier)
6-vuotiaat:
  • Don Amour de Hus (OLD, Don Primero - Rohdiamant, Alizee Roussel)
  • Badinda Altena (KWPN, Orlando - Goodtimes, Pierre Volla)

torstai 19. heinäkuuta 2012

Olympiaratsukot viimeistelevät kisakuntoaan

Viime hetkellä Lontoon olympialaisiin nimetty kouluratsastaja Emma Kanerva hevosella Spirit ja Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo tekevät parhaillaan viimeisteleviä harjoituksia kotitalleillaan. Kanerva on Saksassa valmentajansa Hubertus Schmidtin tallilla Fleyenhofissa, Ettelnissä ja Lindh Tanskassa Sølyst-nimisellä kotitallillaan Karlebossa.

"Olemme aloitelleet taas työskentelyn. Sini rokotettiin Aachenin kisojen jälkeen ja sillä oli muutama käynti- ja hölkkäpäivä sen vuoksi. Alamme pikkuhiljaa taas kokoamaan sitä enemmän ja teemme avoja ja sulkuja. Ensi keskiviikkona lähdemme Englantiin, joten silloin Sinin pitää olla kisakunnossa, valmiina starttiin", Emma Kanerva kertoi Saksasta.

Lindh ja Skovlunds Más Guapo eli Masi ovat hyvällä mielellä tanskalaisen valmentajan Jon D. Petersenin pitämän kahden päivän tehotreenin jälkeen. "Fiilikset ovat nyt todella hyvät. Olemme aikataulussa, ja hevonen on motivoitunut, pirteä ja terävä. Olemme ratsastaneet Masia paljon yli selän, aktivoiden syviä vatsa- ja selkälihaksia." Ratsukko ei tällä hetkellä hio radalla esitettäviä liikkeitä, vaan keskittyy koko lihaksiston työskentelyyn ja rentouteen. "Olemme keskittyneet siihen, että Masi pyrkii koko ajan eteenpäin, työntää hyvin takaa ja on pyöreällä kaulalla. Niin että se on notkea kuin kissa. Rentous tulee siinä vähän kuin sivutuotteena", Lindh kuvailee.

Ratsastajat odottavat positiivisin mielin ensimmäisiä olympialaisiaan. "En vielä oikein osaa käsittää, että pääsin oikeasti mukaan", olympiapaikkaa viimeiseen mahdolliseen hetkeen odottanut Kanerva kuvailee. "Ehkä päästessäni kisakylään se iskee, että tämä on oikeasti totta ja olen täällä. Mukana ovat ihan kaikkien lajien parhaat urheilijat, ihmiset, joita olen nähnyt telkkarissa. Haluaisin kovasti päästä seuraamaan muitakin lajeja ja kannustamaan muita suomalaisia."

Lindh on ehtinyt tottua ajatukseen jo pidemmän ajan ja alkaa hänkin päästä kisatunnelmaan. "Nyt kun olen päässyt Masilla harjoittelemaan enemmän, on minulla todella positiivinen mieli ja odotan kisoja innolla. Olen varannut olympiavalmisteluihin aikaa vähentämällä ratsastettavia hevosia puoleen normaalista määrästä eli kuuteen. Nyt ehdin myös rentoutua ja tehdä esimerkiksi puutarhahommia, eikä tarvitse stressata ja juosta häntä koipien välissä", Lindh kertoo.

Suomalaisratsukot kokoontuvat 27.7. Englantiin Kyra Kyrklundin Snowhill Farmille, Coolhamiin, West Sussexiin, ennen kuin siirtyvät 28.7. sadan kilometrin matkan ratsastuksen kisapaikalle Greenwich Parkiin. Näin hevoset saavat palautua ajo- ja lauttamatkan rasituksista, ja ratsastajat pääsevät osallistumaan avajaisiin. Lyhyen ajomatkan päästä on helpompi ajoittaa saapuminen Greenwich Parkiin tarkkaan ennalta määrättyyn kellonaikaan.

Kuusinkertainen olympiaratsastaja Kyra Kyrklund osallistuu Lontoon olympialaisiin valmentajana. Siinäkin roolissa kisat ovat hänelle jo kolmannet. Kouluratsastuksen professoriksi nimetyllä Kyrklundilla on paljon annettavaa suomalaisratsukoille, vaikka heillä on mukana henkilökohtaiset valmentajat. "Toimin Ruotsin koulujoukkueen supervisorina ja annan neuvoja ja vinkkejä suomalaisratsastajille. Valmennan myös portugalilaista Goncalo Carvalhoa."

Kyrklundin mielestä jatkopaikka 32 parhaan joukossa GP Specialiin vaatii suomalaisratsukoilta täydellistä onnistumista. Joukkuekilpailu on ensimmäistä kertaa kaksiosainen ja seitsemän parhaan joukkueen lisäksi vain 11 henkilökohtaista ratsukkoa pääsee GP Specialiin. "Nelisen henkilökohtaista ratsukkoa tekee onnistuessaan Grand Prix´ssä 75-80 prosentin tuloksen. Lisäksi monella maalla on neljäs ratsukko henkilökohtaiseen kilpailuun. Joukkueiden mukana pääsee varmasti ratsukoita GP Specialiin Emmaa ja Fiaa huonommilla tuloksilla. Lontoon jälkeen tiedetään paremmin, onko tämä (uusi) systeemi toimiva."

Tiedote: SRL

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Viikolla 29 kilpaillaan...

Tulevana viikonloppuna järjestetään kansalliset kisat Haukiputaan Virpiniemessä. Luokkia on Prix St. Georges -tasolle asti. Kisoissa tullaan näkemään 250 lähtöä.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Suomesta kolme edustajaa NHMM-kisoihin Verdeniin

Vihdoin myös Suomen edustajat NHMM-kisoihin Verdeniin on valittu. Kaikki kolme hevosta edustavat FWB-kantakirjaa kuten RJL:n viime vuoden lopulla tekemä muutos valintakriteereihin edellyttää. Viisivuotiaiden kisaan osallistuvat New Hill Rosselini, jota ratsastaa Stella Hagelstam sekä Floresco Sil ratsastajanaan Senta Kirchhoff. Kuusivuotiaissa toinen paikka jätettiin täyttämättä eli matkaan lähtee ainoastaan Sandoz Sil, jonka ratsastajana toimii niin ikään Stella Hagelstam.

Viisivuotiaista matkaan lähtee FWB-ori New Hill Rossellini (Rousseau - Rosenkavalier), jonka on kasvattanut ja sen omistaa New Hill Ltd Oy Ab. Ori hyväksyttiin viime vuonna jalostukseen. Sen siirryttyä viime vuonna Stella Hagelstamin ratsastettavaksi on ratsukko kilpaillut tällä kaudella ikäluokkakisoissa hyvällä menestyksellä. Oriin paras tulos on 5-vuotiaiden esiohjelmasta saatu 79 prosenttia. Myös viime vuonna NHMM-kisoissa oli mukana New Hill -kasvatti Julitrea.

Toinen 5-vuotias on Nina Dunderin omistama ja Sanna Silvon kasvattama ori Floresco Sil (Florestan I - Baroncelli). Floresco Sil sijoittui viime vuonna Laatuarvostelussa kahdeksanneksi Salla Varentin ratsastamana tuloksella 7,81. Nyt hevosta ratsastaa saksalainen Senta Kirchhoff, joka luotsasi viime vuonna Saksan väreissä 6-vuotiasta Soulmatea tuloksenaan voitto lohdutusfinaalissa ja 11. sija varsinaisessa finaalissa. Kirchhoffilta ja Floresco Sililtä löytyy ainakin yksi tulos Saksasta: voitto arvosanoin 7,9.

Kolmas Saksaan lähtevä FWB-ratsu on 6-vuotias Sandoz Sil (Sir Donnerhall - Florestan I). Ruunan on kasvattanut Sanna Silvo, joka on onnistunut kasvatustyössään mainiosti saadessaan mukaan tämän vuotiseen kisaan kaksi kasvattiaan. Sandoz Silin omistaa koulutuomari Inkeri Kostiainen. Sandoz Sil oli Laatuarvostelussa vuonna 2010 neljäs tuloksella 8,00. Stella Hagelstamin kouluttama ja ratsastama ruuna on kilpaillut hyvin tuloksin sekä viime että tällä kaudella. Se muunmuassa voitti viime vuonna RJL:n 5-vuotis derbyn. Tämän kauden paras tulos on viime viikonlopulta Lappeenrannasta, jossa voitto irtosi 6-vuotiaiden esiohjelmassa peräti prosentein 83,400.

Verdenin kisat käynnistyvät reilun kahden viikon päästä torstaina 5-vuotiaiden karsintaluokalla. Viime vuoden tapaa Koottua laukkaa raportoi tapahtumia paikan päältä.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Olympialaisten ratsastajalista julkaistu

Reilun kahden viikon päästä alkaviin Lontoon olympialaisiin osallistuvien ratsastajien lista on julkaistu. Suomalaisista mukana ovat Mikaela Lindh Skovlunds Más Guapolla ja viime hetkillä mukaan päässyt Emma Kanerva Sini Spiritillä. Kouluratsastusta on ohjelmassa 2. elokuuta alkaen, jolloin käynnistyy joukkuekilpailu.

FEI:n Olympia-sivuilta löytyy kaikki oleellinen tieto olympialaisten ratsastukseen liittyen.

Junioreiden ja nuorten ratsastajien henkilökohtaiset EM-kullat Hollantiin ja Tanskaan

Junioreiden ja nuorten ratsastajien EM-kilpailut saatiin päätökseen eilen Bernissä, Sveitsissä. Lauantaina jaossa olivat ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit ja sunnuntaina vuorossa oli kür-kilpailun mitalikamppailu. Molempina päivinä kultamitalit menivät samoihin osoitteisiin: junioreiden tulpamestarina palkittiin Hollannin Dana van Lierop ja nuorten ratsastajien henkilökohtaiset kultamitalit menivät Tanskan Cathrine Dufourille.

Lauantain kilpailussa, vielä viime vuonna ponien EM-kultaa ratsastanut Van Lierop luotsasi 11-vuotiaan DJ Tiestonsa 77,148 prosentin tuloksella selvään voittoon. Hopeaa ratsasti Saksan Vivien Niemann Wirsol's Cippolinilla (74,711 %) ja pronssia otti hänen maannaisensa Vivian Scheve Bellheimilla (74,184 %).

Van Lierop oli sunnuntain kürin ykkönen yhtä selvästi kuin lauantainakin. Hän otti kultaa tuloksella 81,150 prosenttia. Sunnuntaina saksalaisratsastajattaret vaihtoivat paikkaa mitalisijoilla. Scheve oli tällä kertaa piirun verran parempi ratsastaen hopeaa prosentein 78,350 Niemannin jäädessä pronssille tuloksella 78,250 %.

Nuorten mestaruus Tanskaan
Nuorten EM-kultaa vei viime vuonna pronssille ratsastanut Tanskan Cathrine Dufour 8-vuotiaalla Atterupgaards Cassidylla. Lauantaina ratsukon voittoprosentit olivat 78,816. Hopealle ratsasti Saksan Charlott-Maria Schurmann Burlingtonilla (77,026 %) ja pronssille niin ikään sakalainen Sanneke Rothenberger Wolke Siebenillä (76,868 %). 

Sunnuntaina lauantain 15 parhaalle ratsukolle avoimessa kürissä Dufour oli ylivoimainen hienolla tuloksella 84,925 %. Schürmann otti jälleen hopeaa, tällä kertaa prosentein 79,600. Pronssia ratsasti saksalainen Florine Kienbaum Don Windsorilla (78,600 %) jättäen Rothenbergin neljänneksi. 

Tulokset

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Heikkilälle myös GP Kürin voitto Lappeenrannassa

Johanna Heikkilä otti myös sunnuntaina GP-voiton Lappeenrannan kansallisissa. Tällä kertaa ohjelmana oli Grand Prix Kür. Tänään Heikkilän ratsu oli kuitenkin Adonna, jolla hän sijoittui eilen kolmanneksi. Heikkilä ja Adonna olivat luokassa melko ylivoimaisia suoriuduttuaan ohjelmasta tuloksella 64 prosenttia. Toiseksi sijoittuneen Kimmo Sulkalan ja Punktirin tulos oli 59,875 %. Luokkaan osallistui neljä ratsukkoa.

Tulokset

Kaksi oldenburg-oriitta myyty Sveitsiin

Saksalaisen Lodbergenin valmennuskeskuksen omistaja Harli Seifert on myynyt kaksi oldenburg-kouluoriitta Sveitsiin. Kyse on 16-vuotiaasta Rubin Royalista (Rohdiamant - Grundstein II) ja 18-vuotiaasta Royal Diamondista (Rubinstein - Inschallah AA). Oriiden uusi omistaja on valmennuskeskus Lee AG.

Rubin Royal palkittiin Prämie-oriina körungissaan vuonna 1999. Oriilla on lähes 30 jalostukseen hyväksyttyä poikaa ja sen on kunnostautunut myös kilpailu-uralla startaten aina Grand Prix -tasolla asti. Myös Royal Diamond on Prämie-palkittu ori, joka on voittanut Bundeschampionaatin 6-vuotiaana. Sen kilpaura on niin ikään edennyt GP-tasolle. Ori siirtyi pois kilpailukäytöstä vuonna 2009. Oriilla on kymmenkunta jalostukseen hyväksyttyä jälkeläistä, joiden joukossa myös Suomessa tätä nykyä vaikuttava Royal Floggensee.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Johanna Heikkilälle Lappeenrannan GP:n voitto

Lappeenrannan kansallisten lauantai-päivä huipentui Grand Prix'iin. Voiton seitsemän ratsukon luokassa vei Johanna Heikkilä Hagels Marquisilla (Master - Labirynt xx). Toiseksi sijoittui Kimmo Sulkala Punktirilla. Mukana kisassa oli jälleen tauon jälkeen Joanna Alftanin vanha kisakonkari Chirocco, jonka sijoitus oli neljäs.

Prosentit eivät nousseet tänään korkeiksi, kun yksikään ratsukko ei ylittänyt 60 prosentin rajapyykkiä. Voittajaratsukon tulos oli 58,794 %. Huomenna ohjelmassa on Grand Prix Kür.

Lappeenrannan kisojen online-tulospalvelu

Grand Prix'n tulokset

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ruotsin NHMM-kisahevoset valittu

Falsterbon eiliset Scandinavian Open -finaalit toimivat viimeisenä näytönpaikkana niille ruostalaishevosille, jotka mielivät mukaan NHMM-kisoihin Verdeniin. Ruotsista kisoihin lähtee neljä 6-vuotiasta ja kolme 5-vuotiasta hevosta, jotka kaikki edustavat SWB-kantakirjaa. Kiinnostava yksityiskohta on, että mukana Ruotsin joukkueessa tulevat olemaan täyssisarukset 5-vuotias Faustino ja 6-vuotias Barcelona.

5-vuotiaat:
  • Faustino (Figaro R - Bernstein, ratsastaja Mia Runesson)
  • Cilantro (Johnson - Blue Hors Hertug, Jeanna Högberg)
  • Luxus CML (Florencio I - Bolero, Sandra Sterntorp)
6-vuotiaat:
  • Bellman (Hermes - Prestige VDL, Anna Svanberg)
  • Tabasco (Topaasch - Sack, Anna Svanberg)
  • Barcelona (Figaro R - Bernstein, Mia Runesson)
  • Charles (Bocelli - Chapman, Britt-Marie H-Ivarsson)
Varalla:
  • Zidane (Silvano - Don Schufro, Sara Magnusson Lostria)

torstai 12. heinäkuuta 2012

Falsterbon Scandinavian Open -ikäluokkakisan finaalit ratsastettu

Falsterbon kansaivälisten kisojen nuorten hevosten finaalit ratsastettiin tänään. Scandinavian Open -kisassa 5-vuotiaiden ylivoimainen ykkönen oli yhdysvaltalaisomistuksessa oleva westfalen-jalostusori Rausing (Rock Forever - Dimension), jota ratsasti Sandra Sterntorp. Tuomaristo oli yksimielinen ratsukon sijoituksesta, voittotulos oli 78,025 %. Toiseksi sijoittui niin ikään jalostusori Carlton Hill VDL (KWPN, Uphill - Vincent) ratsastajanaan Mia Runesson. Ratsukon prosentit olivat 72,593. Kolmas tila meni tanskalaisparille Carina Reslöw Krüth - Robinho (DWB, Romanov - Don Schufro) tuloksella 71,728 %. Kyseinen ratsukko on varalla Tanskan NHMM-joukkueseen, johon valittu Sirikit (DWB, Hotline - Don Schufro) ei tänään onnistuneet Fasterbon radalla. Ruotsissa vaikuttava suomalainen Yvonne Österholm oli mukana finaalissa Santosilla (Sunny Boy - Florestan) jääden tänään kuitenkin viimeiselle sijalle tuloksella 61,481 %.

Kuusivuotiaiden kisassa kärkipaikka meni Tanskan Sanne Hennigsenille ja Lorenzolle (Lord Loxley - Rubin Royal) tuloksella 70,622 %. Samoilla prosenteilla voittajan kanssa toiseksi sijoittui Tabasco (SWB, Topaasch - Sack), jota ratsasti Anna Svanberg. Kolmannen sijan otti Charles (SWB, Bocelli - Chapman) Britt-Marie Hennigsson-Ivarssonin luotsaamana. Ratsukon tulos oli 69,905 %. Saksan ja Tanskan NHMM-joukkueisiin valitut Sir Donnerhall II ja N.O.H's Daijoubo jäivät tänään niukasti sijoituksilta. Kumpaakin näistä hevosista ratsastaa tanskalainen Thomas Sigtenbjerggaard, joka on käynyt valmentamassa Suomessakin Tuija Tuomisen Master Dressage -tallilla.

Ruotsin NHMM-joukkuetta ei ole vielä julkistettu. Falsterbon kisa oli todennäköisesti vahva näytönpaikka joukkueseen mukaan mieliville ruotsalaisratsukoille.

5-vuotiaiden finaalin tulokset
6-vuotiaiden finaalin tulokset

Saksalle nuorten EM-joukkuekultaa, junioreiden mestaruus Hollannille

Junioreiden ja nuorten ratsastajien EM-kilpailut ovat parhaillaan käynnissä Sveitsin Bernissä. Eilen alkaneessa ja tänään päättyneessä joukkuekilpailussa kolme maata hallitsi molempien ikäluokkien kisaa.

Saksa otti kultaa nuorten kilpailussa, hopea meni Tanskaan ja pronssi Hollantiin. Parhaan henkilökohtaisen tuloksen, 76,290 prosenttia, ratsasti Tanskan Cathrine Dufour Atterupgaards Cassidylla (Caprimond E.H. - Donnerhall).

Juniorien joukkuekisa puolestaan oli Hollannin heiniä. Hopealle ratsastivat Saksan juniorit ja pronssia otti Tanska. Parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Hollannin Dana van Lierop Dj Tiestolla (Rohdiamant - Nocturn) prosenteilla 77,405.

Nuoret ratsastajat/joukkukilpailu
1. Saksa 221,973
2. Tanska 218,185
3. Hollanti 213,000

Juniorit/joukkuekilpailu
1. Hollanti 221,459
2. Saksa 218,676
3. Tanska 206,946

Tulokset

Viikolla 28 kilpaillaan...

Tällä viikolla järjestetään ainoastaan yhdet kansalliset kisat. Lappeenrannassa nähdään neljän päivän aikana lähes viisi ja puolisataa starttia helppo B -tasolta aina Grand Prix -luokkiin asti.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hollanti julkisti NHMM-kisoihin osallistuvat edustajansa

Hollannti teki eilen lopulliset valintansa niistä hevosista, jotka tulevat osallistumaan elokuun alussa NHMM-kisoihin Verdenissä. Hollannilla on sekä 5- että 6-vuotiaiden ikäluokassa käytettävissä kuusi paikkaa. Kuusivuotiaista viime vuonna 5-vuotiaiden finaaliin ylsivät neljänneksi sijoittunut Boston STH ja Borencio, joka oli sijalla 8. Valitut hevoset ovat:

5-vuotiaat:
  • Cachet L (Jazz, ratsastaja Mirelle van Kemenade-Witlox)
  • Capri Sonne (Rhodium, Dinja van Liere)
  • Charmeur (Florencio, Emmelie Scholtens)
  • Chicago M.H. (Vivaldi, Jonna Schelstraete)
  • Chippendale (Lord Leatherdale, Severo Jurado Lopez)
  • Vitalis (Vivaldi, Marieke van der Putten)
Varalla:
  • Casper
  • Chinook
  • Chapter Leatherdale
6-vuotiaat:
  • Babushka (Universeel, Vai Bruntink)
  • Bordeaux (United, Eva Möller)
  • Borencio (Florencio, Emmelie Scholtens)
  • Boston STH (Johnson, Marieke van der Putten)
  • Brokaat (Samba Hit II, Jennifer Sekreve)
  • Santo Domingo (Samba Hit II, Emmelie Scholtens)
Varalla:
  • Blöf
  • Bentley

Van der Meer täydentää Hollannin olympiaedustusta

Patrick van der Meer täydentää jo aiemmin ilmoitettua Hollannin edustusta olympialaisissa. Hollannin joukkuehan julkistettiin jo kesäkuun lopulla, mutta paikasta henkilökohtaiseen kilpailuun kamppailivat vielä Aachenissa ratsukot Patrick van der Meer - Uzzo ja Imke Schellekens-Bartels - Hunter Douglas Toots. Aachenin parempien tulosten myötä Hollannin neljännen paikan olympialaisten kouluratsastuksessa ansaitsi Van der Meer.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Dujardin ratsasti yli 90 % kür-tuloksen Hartpuryssa

Iso-Britannian Charlotte Dujardin ratsasti ykköshevosellaan Valegrolla huiman tuloksen 90,65 prosenttia Hartpuryn CDI3*-kisojen Grand Prix Kürissä viikonloppuna. Tulos on uusi Iso-Britannian ennätys. Dujardin ja Valegro ovat mukana brittien olympiajoukkueessa vajaan kuukauden päästä alkavissa kotikisoissa. Isäntämaan joukkueelta odotetaan menestystä viime vuoden EM-kullan jatkoksi ja myös henkilökohtaisessa kisassa brittiratsukoilta on lupa odottaa kovia tuloksia.


maanantai 9. heinäkuuta 2012

Emma Kanerva olympialaisiin

Viime viikolla hyvät tulokset Aachenin kovatasoisessa kisassa ratsastanut Emma Kanerva nappasi itselleen olympiapaikan, joka vapautui uusi-seelantilaisen ratsastajan hevosen loukkaannuttua. Suomen Olympiakomitea nimesi Kanervan eilen mukaan Lontoon olympiajoukkueeseen. Kanerva oli ensimmäisellä varasijalla FEI:n olympiarankingissa. Kanervan lisäksi olympiapaikan on jo aiemmin varmistanut itselleen Mikaela Lindh.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Tanskan ja Saksan olympiajoukkueet julkistettu

Sekä Tanska että Saksa ilmoittivat olympiajoukkueidensa kokoonpanot heti Aachenin kisojen jälkeen. Saksan joukkueessa varmoja nimiä olivat jo etukäteen Helen Langehanenberg ja Kristina Sprehe, joiden lisäksi joukkueeseen valittiin nousujohteista tuloskuntoa esittänyt Dorothee Schneider Diva Royalilla. Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvat myös Anabel Balkenhol ja Dablino. Ensimmäiseksi vararatsukoksi nimettiin Monica Theodorescu - Whisper.

Tanskan kolmihenkisen joukkueen muodostavat Nathalie zu Sayn-Wittgenstein - Digby, Anna Kasprzak - Donnperignon ja Anne van Olst - Exquis Taikoen. Van Olstin toinen GP-ratsu Exquis Clearwater toimii hänen vararatsunaan. Tanskan joukkue on suomalaisittain sikäli mielenkiintoinen, että siihen kuuluvat sekä FWB-ruuna Donnperignon että KWPN-ruuna Exquis Taikoen, jonka emänisä on Suomessa pitkään vaikuttanut Rotschild J. Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuu Lisbeth Seierskilde Jönstrupgaardens Raneurilla.

Kanerva hyvässä vireessä myös GP Specialissa - Olympiapaikka vaikuttaa todennäköiseltä

Emma Kanerva ja Sini Spirit onnistuivat hyvin Aachenin Grand Prix Specialissa myöhään perjantai-iltana. Ratsukko sai tulokseksi 71,244 prosenttia maksimipisteistä ja sijoittui luokassa kuudenneksi. Sairaslomalta palannut Don Johnson näytti olevansa taas kunnossa ja vei voiton viisinkertaisen olympiakultamitalisti Isabell Werthin ratsastamana tuloksella 73,867 prosenttia. Tasaisessa kilpailussa toiseksi sijoittui Monica Theodorescu ratsullaan Whisper tuloksella 72,978 ja kolmanneksi tanskalainen Anne van Olst ja Exquis Taikoen (72,378).

"Olen todella tyytyväinen. Viikonloppu on ollut hyvä, sillä sain tehtyä Sinillä kaksi hyvää rataa. Aina löytyy pientä parannettavaa, mutta pääasia on, että hevonen on taas rento ja antaa ratsastaa itseään", Kanerva kertoi viimeisen vuoden aikana ailahtelevasti suorittaneesta Sini Spiritistä.

Neljän tähden kisaan osallistui kymmenen ratsukkoa ja tulokset olivat kärjen osalta tasaiset. Suomalaistuomari Maria Colliander jopa sijoitti Kanervan jaetulle ykkössijalle, kun taas tanskalainen Leif Törnblad jätti hänet seitsemänneksi. Passagesta ratsukko palkittiin yhdellä yhdeksiköllä. Kanerva oli tyytyväinen erityisesti raviohjelmaansa, kun taas pysähdykset ja laukkaohjelma olivat hieman jännittyneet.

"Kaiken jälkeen on ihanaa, että teimme kaksi hyvää rataa ja pääsimme maaliin asti. Tämä tekee hyvää", Kanerva huokaisi.

Ensivisiitti Aachenissa, maailman arvostetuimmassa vuosittaisessa ratsastustapahtumassa, oli Kanervalle mieleen. "Aachenin kisa oli hieno kokemus. Sini lähtee lauantaiaamuna kotiin hevosenhoitajan kanssa, mutta minä palaan vielä sunnuntaina ratsastajien loppuparaatiin. Saan siihen lainaksi toisen hevosen", Kanerva kertoi puhelimitse kotimatkalla valmentajansa Hubertus Schmidtin tallille.

Olympiapaikka vaikuttaa todennäköiseltä 
Kanervan hyvää mieltä lisäsi entistä todennäköisemmältä vaikuttava paikka Lontoon olympialaisiin. Perjantaina julkaistiin uutinen uusi-seelantilaisen Vanessa Wayn hevosen KH Arvan loukkaantumisesta. Ratsukko tavoitteli toista kvaalitulosta tänä viikonloppuna Hartpuryssa, Englannissa, mutta joutui jättämään kilpailun väliin hevosen loukkaantumisen johdosta. Ensi maanantaina maat nimeävät lopulliset ratsukkonsa Lontooseen. Jos joku paikoista jää täyttämättä, siirtyy se maailmanlistan perusteella ensimmäisen varasijalla olevalle Kanervalle.

Tiedote: SRL

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Cornelissen sinnittelee edelleen maailmanlistan ykköspaikalla

Hollannin Adelinde Cornelissen ja Jerich Parzival pitävät sinnikkäästi kiinni FEI:n maailmanlistan piikkipaikasta, vaikkei ratsukko olekaan kilpaillut kevään aikana juuri lainkaan. Kärkikymmenikössä ei ole tapahtunut muutenkaan merkittäviä muutoksia, muutamat ratsukot ovat vaihtaneet paikkoja keskenään, esimerkiksi Saksan Rath ja Totilas ovat saaneet päästää edelleen listan kakkoseksi Iso-Britannian Laura Bechtolsheimerin ja Mistral Höjriksen.

Suomalaisista parhaiten listalla on sijoittunut edelleen Mikaela Lindh Skovlunds Más Guapolla. Ratsukko on tällä hetkellä tilalla 55. Emma Kanerva on kirinyt jo varsin lähelle ollen Sini Spiritillä sijalla 61. Terhi Stegarsin ja Axis TSF:n sijoitus on 67. Sadan parhaan joukkoon mahtuu vielä Emma Kanerva toisella ratsulla eli Donnellylla (82.).

Muut suomalaiset:
221. (194) Alexandra Malmström - MD Waterford II
246. (242) Henri Ruoste - La Scala
296. (454) Emma Kanerva - Heimliche Liebe
309. (382) Kikka Suomio - Flourian
453. (669) Stella Hagelstam - Soraya II
538. (-) Henri Ruoste - Jojo AZ
546. (-) Maarit Raiskio - Znak
660. (450) Emma Kanerva - Happy Louis
676. (693) Stella Hagelstam - Hagels Achat
676. (693) Janne Bergh - Punktir

torstai 5. heinäkuuta 2012

Totilas ei starttaa olympialaisissa

Musta kohuori Totilas ei tule olemaan mukana Saksan joukkueessa Lontoon olympialaisissa. Syynä poisjääntiin on oriin ratsastajan Matthias Alexander Rathin terveystilanne. Rath sairastui jokin aika sitten rauhaskuumeeseen ja on näin ollen ollut estynyt harjoittelemasta. Viimeisimmät verikokeiden tulokset osoittavat, että Rath ei edelleenkään ole kunnossa. Saksan maajoukkueen lääkärin Dr. Manfred Gienschin mukaan kilpaileminen Lontoossa saattaisi olla vakava terveysriski Rathille.

Saksan maajoukkueen valintakomitean oli tarkoitus käydä tarkistamassa ratsukon kunto huomenna sen kotitallilla Kronbergissa, mutta nyt vierailu on luonnollisesti peruttu. Erittäin pettynyt Rath kuvailee ratsastamista Totilaksella Lontoon olympialaisissa suureksi unelmakseen, mutta toteaa joukkueeseen osallistumisen tämän hetkisessä tilanteessaan vastuuttomaksi niin omaa terveyttään kuin joukkuetovereitaankin kohtaan.

Totilaksen poisjäänti olympiajoukkueesta on suuri pettymys sekä oriin taustajoukoille että Saksan maajoukkueelle. Olympialaiset olivat varmasti yksi keskeisimmistä kannustimista, kun ori ostettiin Saksaan. Rathin ja Totilaksen takellellen edenneellä yhteisellä taipaleella on nyt aikalisän paikka, jonka aikana uusilla tähdillä on mahdollisuus vetää suuren yleisön mielenkiinto puoleensa pois saksalaisparista.

CHIO Aachen: Terhi Stegars ja Axis TSF eivät olleet parhaimmillaan Grand Prix'ssa

Terhi Stegars ja Axis TSF eivät olleet tänään Aachenin Grand Prix'ssa aivan siinä vireessä, mitä viime aikaiset hyvät tulokset olisivat antaneet odottaa. Muun muassa vastustelu piaffissa ja hapuilu vaihtosarjassa jokaisella jättivät suomalaisratsukon tuloksen tänään 66,936 prosenttiin ja sijalle 32.

Jonkinasteisen yllätysvoiton huippunimien kansoittamassa luokassa otti Saksan Krsitina Sprehe Desperadoksella. Voittoa voi pitää yllätyksenä siksi, että Sprehe onnistui jättämään taakseen huikeat radat Saksan mestaruuskisoissa esittäneen Helen Langehanenbergin ja Damon Hill NRW:n. Sprehen voittoprosentit olivat 79,702 Langehanenbergin tuloksen ollessa 78,426 %.

Aachenin kilpailut toimivat saksalaisille viimeisenä näytönpaikkana olympialaisiin. Maan olympiajoukkue on tarkoitus nimetä heti kilpailujen jälkeen. Langehanenbergin ja Sprehen paikat näyttävät jo varmoilta, päänvaivaa valitsijoille tuottavat sen sijaan Matthias Alexander Rathin ja Totilaksen sekä Isabell Werthin tilanne. Rath joutui jäämään viimeisestä katsastuskisasta pois sairastuttuaan itse rauhaskuumeeseen. Werth puolestaan ehti jo itse ilmoittaa olevansa valmis jättämään olympiapaikan tavoittelun, koska hänen ratsuistaan El Santolla on ollut viime aikoina suuria ongelmia piaffin kanssa ja Don Johnson oli lievästi loukkaantunut. Werth osallistui kuitenkin jälkimmäisellä eiliseen GP-luokkaan ja sijoittui kolmanneksi.

Tulokset

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

CHIO Aachen: Emma Kanerva kahdeksas Grand Prix'ssa

Aachenin kisat alkoivat tänään Emma Kanervan ja Sini Spiritin osalta hienosti. Suomalaisratsukko sijoittui kahdeksanneksi 22 osallistujan joukossa. Sini Spirit, joka oli todella jännittynyt viime kisassa Rotterdamissa, oli tänään huomattavasti parempi ja Kanervan prosentit olivatkin hyvät: 71,043. Etenkin ratsukon raviohjelma oli onnistunut, mistä osoituksena useat kahdeksikot. Luokan voittoon ratsasti isäntämaa Saksan Monica Theodorescu Whisperillä saaden tuloksen 74,319 %.

Kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta huomenna, kun Terhi Stegars kilpailee CDIO-tason Grand Prix'ssa, joka alkaa klo 10.00 Suomen aikaa. Stegarsin vuoro on klo 12.39.  Myös huomista kisaa on mahdollista seurata livenä ClipMyHorse.TV:stä.

Tulokset

Aachenin kisat livenä ClipMyHorse.TV:n kautta

Aachenin CHIO -kilpailuja voi seurata suorana lähetyksenä netissä ClipMyHorse.TV:n kautta. Emma Kanerva on tänään radalla Suomen aikaa klo 20.15 CDI4*-tasolla ratsastettavassa Grand Prix'ssa.

Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo valmiina olympialaisiin - Myös Kanervalla vielä mahdollisuus olympiapaikkaan

Lontoon olympialaisiin nimetyn kouluratsastajan Mikaela Lindhin ratsu Skovlunds Más Guapo läpäisi Hollannin koulumaajoukkueen eläinlääkärin tekemän tarkastuksen puhtain paperein. 14-vuotiaan tanskalaisruunan todettiin olevan hyvässä kunnossa ja valmiina viimeisteleviin harjoituksiin. Más Guapo sai kesäkuussa etujalan päkiään mustelman, minkä vuoksi se ei osallistunut Rotterdamin kansainväliseen kilpailuun juhannuksena. "Nyt voimme taas keskittyä valmentautumiseen. Masi on mieleltään virkeä ja positiivinen. Se on juuri niin hyvässä kunnossa kuin tässä vaiheessa pitääkin olla", Lindh kertoi kotitilaltaan Tanskasta.

Seuraavat kaksi viikkoa ratsukko valmentautuu kotonaan ja keventää valmennusta juuri ennen lähtöä Englantiin. "Menemme Kyran luo Englantiin tekemään viimeistelyharjoituksia ennen siirtymistä kisapaikalle."

Lontoon kouluratsastuskilpailu alkaa 2.-3.8. Grand Prix –ohjelmalla, joka on ensimmäinen joukkuekilpailu ja karsintakilpailu henkilökohtaisille ratsukoille. Toinen joukkue- ja karsintakilpailu, Grand Prix Special, kilpaillaan 7. elokuuta. Karsintaluokkien 18 parasta ratsukkoa jatkaa henkilökohtaiseen finaaliin, joka ratsastetaan 9. elokuuta.

Emma Kanervalla edessään ratkaisun hetket  
Suomella on vielä mahdollisuus saada toinen kouluratsastaja Lontoon olympialaisiin. Ensi maanantaina maat nimeävät lopulliset kouluratsastusjoukkueensa. Jos joku paikoista jää käyttämättä, siirtyy se ensimmäisenä varasijalla olevalle Emma Kanervalle. "Lähinnä kyse on uusi-seelantilaisesta kouluratsastajasta Vanessa Waystä, joka hakee toista tarvittavaa tulostaan Hartpuryn kilpailusta Englannista tänä viikonloppuna. Vaikka ratsastaja on jo ylittänyt olympialaisten karsintarajat, vaatii Uusi-Seelanti kahta korkeampaa tulosta, ennen kuin hänet valitaan", Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne kertoi.

Tiedote: SRL

Viikolla 27 kilpaillaan...

Legendaariset Aachenin CHIO -kilpailut starttaavat kouluratsastuksen osalta tänään keskiviikkona. Perinteisesti kisat ovat koonneet maailman kärkinimet paikalle, tänäkin vuonna monella huippuratsukolla Aachenin kisa kuuluu ohjelmaan tiellä kohti Lontoon olympialaisia. Suomalaisist mukana ovat Terhi Stegars ja hyvässä vireessä oleva Axis TSF sekä Emma Kanerva Sini Spiritillä.

Kisojen kotisivut

Kotimaassa kausi jatkuu Ypäjän kisaviikolla, jonne on ilmoittautunut lähes 400 kouluratsukkoa kilpailemaan alue- ja kansallisissa luokissa. Kouluratsastuksen osalta kisat käynnistyvät torstaina ja päättyvät sunnuntaina.

Lisäksi Vesilahdella ja Siilinjärvellä järjestetään viikonloppuna kaksipäiväiset kansalliset kisat.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Alkionsiirtovarsa UNO Donna Uniquesta ensi kesänä

Ruotsin Patrik Kittelin tulevaisuuden lupaus UNO Donna Unique (Blue Hors Don Schufro - Falkland) saa, jos kaikki menee suunnitellusti, alkionsiirtovarsan ensi kesänä. Kahdeksanvuotias, NHMM-kultaakin voittanut DWB-tamma Donna Unique voi näin jatkaa erittäin lupaavasti alkanutta kilpauraansa kohti GP-luokkia.

Alkionsiirtovarsan isä on vasta 3-vuotias, myöskin DWB-kantakirjaa edustava Sezuan (Blue Hors Zack - Blue Hors Don Schufro). UNO Donna Uniquen tämän vuoden alussa ostaneet Arlette Jasper Kohl ja Edwin Kohl omistavat myös osan Sezuanista. Alulle pantu varsa on linjattu vahvasti Don Schufroon, joka on sekä tulevan varsan emänisä että isänemänisä.

Tanskan NHMM-edustajat valittu

Nyt myös Tanska on tehnyt valintansa NHMM-kisoihin Verdeniin lähtevien hevosten osalta. Maa saa lähettää kisoihin neljä hevosta sekä 5- että 6-vuotiaiden ikäluokissa. Lisäksi molemmista ikäluokista on valittu kaksi hevosta varalle. Mukana ovat mm. viime vuoden finalistit Höjersmindes Rolex ja N.O.H.'s Daijoubo. Kaikki hevoset edustavat luonnollisesti DWB-kantakirjaa.

5-vuotiaat:
  • Sirikit (Hotline - Don Schufro, ratsastaja John Hvalsøe Saul)
  • Schakiro Pilekaer (Don Schufro - Ferro, Marianne Yde Helgstrand)
  • De Negro WI (De Noir - Munchhausen, Michael Grønne Christensen)
  • Superman W (Sunny Boy - Sidney, Sanne Henningsen)

Varalla:
  • Robinho (Romanov - Don Schufro, Carina Reslow Krüth)
  • Noosa Melody (Don Romantic - Schwadroneur, Dorthe Rohmann)

6-vuotiaat:
  • Atterupgaards Wolfgang (Welt Hit II - Lord Sinclair, Laura H. P. Mølvig)
  • Hojersmindes Rolex (Blue Hors Romanov - Don Schufro, Andrea Woodard)
  • N.O.H.'S Daijoubo (Daddy Cool - Picandt, Thomas Sigtenbjerggaard)
  • Samba King (Sandro King - Lancet, Jim Rasmussen)

Varalla:
  • Atterupgaards Final Kiss (French Kiss - Diamond, Jens Østergaard)
  • Fabrix Miss Esandro (Sandro King - Quilted xx, Fie Skarsø)


sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

NBCH Ypäjä: Myös Suomen nuoret ratsastajat ilman sijoituksia henkilökohtaisessa kisassa

Suomen nuoret ratsastajat jäivät ilman sijoituksia PM-kisojen päätöspäivänä ratsastetussa kür-luokassa, jossa jaettiin henkilökohtaiset mitalit. Ella Tanhuanpää oli Elikolla parhaana suomalaisena tänään sijalla 10 prosentein 67,250. Muista suomalaisista Linda Ikonen ja Colibris olivat sijalla 12 (67 %), Laura Lehtonen ja Whoopy II sijalla 13 (66,525 %) sekä Anna-Kaija Ahava Rock Rumilla sijalla 15 (64,450 %). Mestaruus meni Tanskaan Nicolina Graafille ja Sandagergaards Lorentinolle prosentein 76. Myöskin Tanskan väreissä ratsastava Christina Möller Wizard of Ozilla otti hopeaa (72,725 %) ja Norjan Catharina Lorentzen Lund Zidane Arkidilla pronssia (72,450 %).

Tanska oli kisoissa ylivoimainen, se otti kahdeksasta jaossa olleesta mestaruudesta seitsemän. Menestyksestä huolimatta Ypäjällä ei edes nähty ikäluokkien kärkinimiä, sillä Tanska lähettää eri joukkueet heinäkuussa järjestettäviin EM-kisoihin.

Tulokset

NBCH Ypäjä: Poniratsukot ilman sijoituksia henkilökohtaisessa kisassa

Sekä pienten että isojen ponien henkilökohtaiset mestaruudet ratkottiin eilen. Suomalaisratsukot jäivät tällä kertaa ilman sijoituksia molemmissä ryhmissä. Isojen ponien kisassa kaikki mitalisijat menivät Tanskaan. Mestaruuteen ratsasti Victoria E. Vallentin ponillaan Armando tuloksella 77,300 %. Hopeaa otti ratsukko Sille Engermann - Janine We (75,550 %) ja pronssia Aleksandra Sörensen - Melli's Dornik (73,550 %). Suomalaisista parhaiten onnistui Corinne Kronqvist Persicolla ollen kymmenes (68,125 %). Susanna Therman Corinnalla oli 11. (67,850 %), Wilma Vuorensivu Charly Brown II:lla 13. (65,775 %) ja Janni Martikainen Hazelberg's Macholla 15. (63,275 %).

Pienissä poneissa suomalaiset jäivät tällä kertaa peränpitäjiksi. Mestaruus meni tässäkin kisassa Tanskaan ja Iben Olkjär Olsenille ponillaan Magic Manipu prosentein 70,275. Hopeaa otti niin ikään tanskalainen Katrine Groot Höjgaards Bolilla (68,525 %). Pronssin vei Ruotsin Alicia Carlsson Paulo Panilla (67,584 %)

Tulokset

NBCH Ypäjä: Merita Kelo viides junioreiden henkilökohtaisessa kilpailussa

Merita Kelo sijoittui tänään hienosti viidenneksi junioreiden henkilökohtaisessa mestaruuskilpailussa. Kelo ja Saluut tekivät lähes 70 prosentin suorituksen kür-ohjelmassa. Kulta meni norjalaiselle Alexandra Andresenille ja Belamourille 77,600 % tuloksella. Hopeaa ja pronssia ottivat tanskalaiset: Pernille Teidor Olesen oli Don Dinolla toinen ja Cecilie Lyndrup JJ Roccolla kolmas.

Muista suomalaisista Anna Tallberg Altair II:lla oli tänään 10. (66,600 %), Emmi Moilanen Brown Butlerilla 12. (64,700 %) ja Anni Torkko Belphegorilla 15. (62,525 %).

Tulokset