torstai 29. maaliskuuta 2012

Jalostusoriit L'Espoir ja Sarkozy tanskalaisomistukseen

Tanskalainen Tailormade Horses on ostanut kaksi koulupuolen jalostusoritta. Paul Schokemöhlen aiemmin omistamat L'Espoir (Lord Loxley - Warkant) ja Sarkozy (Sandro Hit - Weltmeyer) ovat siirtyneet tanskalaisomistukseen. Sarkozyn piti olla yksi viime vuoden P.S.I. Huutokaupan myyntivalteista, mutta tuntemattomasta syystä se vedettiin viimehetkillä pois huutokauppavalikoimasta.

L'Espoir ja toinen Tailormaden omistama ori Tailormade Temptation (Tuschinski - Haarlem) ovat äskettäin saaneet uuden ratsastajan. Saksalainen maajoukkuetason ratsastaja Heike Kemmer vastaa kummankin oriin valmennuksesta ja kilpailu-urasta.

KWPN-oriiden 70 päivän testi alkanut

Hollannissa KWPN-oripäivillä helmikuussa esitarkastuksessa hyväksytyt 3-vuotiaat oriit ovat aloittaneet 70 päivän testin. Oriiden tulee läpäistä tämä suorituskyvynkoe hyväksytysti saadakseen lopullisen hyväksynnän ja jalostukseenkäyttöoikeuden. Stegerenissä pidettävään testiin osallistuu yhteensä 27 oritta, joista kouluoriita on kuusi. Esitarkastuksen läpäisi kaikkiaan 29 kouluoritta, joten niistä vain murto-osa on mukana kevään testissä. Esimerkiksi kolmevuotiaiden kouluoriiden voittaja Etoine (Etoinen - Balzflug) ei osallistu testiin, koska se on myyty Yhdysvaltoihin ja se tekee suorituskyvynkokeen 30 päivän testinä Saksassa.

Paljon huomiota saanut 5-vuotias oldenburg-ori Jack Sparrow (Johnson - Wolkentanz II), joka siirtyi viime vuonna Edward Galin ratsastettavaksi, on jäänyt ennakko-oletuksista poiketen niin ikään pois kevään testistä. Uudeksi Totilakseksi nimitetty ori ei ole vielä osallistunut suorituskyvynkokeeseen ja jos se ei suorita testiä tämän vuoden aikana, uhkaavat sen tänä vuonna alkunsa saaneet jälkeläiset jäädä ilman rekisteröintiä sekä Oldenburgissa että KWPN-kantakirjassa. Ori on ollut hyvin suosittu tammanomistajien keskuudessa ja testistä poisjäänti johtuu nimenomaan täyteenvaratusta astutuskalenterista, joka yhdessä treenaamisen kanssa rasittaisi nuorta oriitta liikaa.

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Mikaela Lindh ratsastaa maailmancupin finaalissa

Mikaela Lindh on saanut Skovlunds Más Guapon kanssa paikan kouluratsastuksen maailmancupin finaaliin 's-Hertogenboschiin, Hollantiin 18.-22. huhtikuuta. Lindh lähtee sinne FEI:n, kansainvälisen kattojärjestön, Wild Card -kutsulla.

Göteborgin maailmancupin osakilpailussa ratsukko oli hienosti viides ja Neümünsterissä sekä Tukholmassa seitsemäs. Länsi-Euroopan liigassa pari oli yhdestoista, kun yhdeksän parasta sai suoraan finaalipaikan.

- Periaatteessa minun olisi pitänyt saada lupa ratsastaa viidessä osakilpailussa, mutta sain kutsun vain neljään. Olisin halunnut olla mukana myös Amsterdamissa tai Lontoossa. On hienoa, että sain nyt Wild Card -kutsun FEI:ltä. Tämä motivoi todella kohti Lontoota, Lindh iloitsee.

Lindhin aikomus on esittää uusi vapaaohjelmansa eli kür finaalissa ensimmäistä kertaa. Koreografiaan on lisätty runsaasti vaikeustasoa, ja ratsukko tulee suorittamaan erittäin haastavia liikesarjoja ja liikkeitä, kuten tupla- ja piaffepiruetit, laukanvaihdot kaarevilla urilla ja ravisulut passagessa.

- Tämän vaikeammaksi en osaa tehdä küriä. Ohjelma on kokonaisuudessaan todella haastava, periaatteessa joka askeleessa tapahtuu jotain. Samalla se on kuitenkin sujuva ja sopii hienosti Masille, Lindh kertoo.

Musiikin johtolankana ovat englantilaisten rikossarjojen ja elokuvien teemamusiikit.  Sen koostaa tunnettu vapaaohjelmien tekijä, tanskalainen Lis Christensen.

- Toivon että musiikki ehtii valmistua maailmancupin finaaliin mennessä. Olen todella kriittinen musiikin suhteen ja haluan että se korostaa oikein liikkeitä, eikä toimi vain taustana. Ideana oli valita  teemamusiikki, jonka englantilainen yleisö tuntee ja joka saa heidät viihtymään, kun toivon mukaan ratsastan sen myös olympialaisten finaalissa.

Lindh on varmistanut Suomelle maapaikan Lontoon olympialaisiin kouluratsastuksessa. Maailmancupin finaalin jälkeen Lindhin suunnitelmissa on vielä kahdet kilpailut Saksassa ennen Lontoota: Wiesbaden toukokuun lopulla ja Aachenin suurkilpailut kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Ennen Lontoota edessä on vain kolmet kilpailut, mutta ne edustavat kaikkein kovinta tasoa. Kutsu Aacheniin on vielä auki, mutta toivon saavani sen, Lindh toteaa.

Maailmancupin finaalin karsinta ratsastetaan ohjelmassa Grand Prix perjantaina alkaen klo 13 Suomen aikaa ja finaali GP vapaaohjelmassa lauantaina klo 15. Karsinnasta finaaliin jatkaa 15 parasta ratsukkoa. S’-Hertogenboschissa ratsastetaan samaan aikaan myös esteratsastuksen maailmancupin finaali. 

Tiedote: SRL

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Oripäivät 2012: Kolme uutta kouluoritta jalostukseen

Oripäivät ovat tältä vuodelta ohi. Uusia kouluoriita suomalaiseen jalostukseen hyväksyttiin tällä kertaa kolme. Kolmivuotiaista askellajioriista lauantaille asti selvinneet Quartus (OLD, Quaterback - Negro, kasv. Tuuli Heltimoinen, om. Lehmusto & Lundström & Väistö) ja Jean Baptiste Carrus (FWB, Rousseau - Riverman, kasv. & om. Mty Helena ja Jukka Niiranen) hyväksyttiin esitarkastuksessa. Näistä jälkimmäinen, tänä vuonna myös Hollannin KWPN-oripäiville osallistunut Jean Baptiste Carrus, sai lisäksi jalostukseenkäyttöoikeuden täksi vuodeksi.

Quartus oli tässä vaiheessa rakenteeltaan näistä kahdesta selvästi valmiimman näköinen. Se liikkui melko elastisesti, mutta ainakin perjantaina sen raviin olisi kaivannut vielä vähän enemmän irtonaisuutta. Jean Baptiste Carrus puolestaan, todennäköisesti ainakin isosta koostaan johtuen, ei ollut vielä niin kompaktin näköinen kuin Quartus. Perjantain irtohypytyksen yhteydessä ori esitti isoa ja näyttävää ravia, mutta käynti oli selvästi heikompi askellaji näyttäen paikoitellen passimaiselta. Kuullun mukaan käynti oli kuitenkin selvästi parempaa lauantaina ratsastuskokeen yhteydessä. Toivottavasti ori on mukana ensi vuonna suorituskyvynkokeessa, jolloin on mielenkiintoista nähdä, miten se on kehittynyt ja miltä se näyttää ratsastajan alla.

Suorituskyvynkokeeseen osallistui yksi askellajiori: Pin Rock's Black Velvet (FWB, Sir Donnerhall - Kennedy). Ira Ristimäen kasvattama ja omistama ori onnistui toisella yrittämällä suorituskyvynkokeessa ja se hyväksyttiin jalostukseen. Ainakin perjantain estekokeessa ori toimi hyvin ratsastajan alla ja suoritui tehtävistään toisen silmän heikosta näkökyvystä huolimatta. Pin Rock's Black Velvet liikkuu elastisesti ja se on jo ehtinyt jättää joukon varsin mukavanoloisia jälkeläisiä omattuaan jalsotukseenkäyttöoikeuden 3-vuotiaana kaudella 2009.

Kolmas uusi kouluori on 5-vuotias KWPN-ori Blue Hors Touch Me (Tuschinski - Kennedy), jonka on Suomeen tuonut Anne Niemi. Elegantti, modernia kouluhevostyyppiä edustava Blue Hors Touch Me suoritti maaliskuun alussa valmiiksi DWB-kantakirjauksen Tanskan Herningissä. Anne Niemen kotisivuilta löytyvät oriin Tanskassa saamat kirjalliset arvostelut ja pisteet.

Koulupuolelta uusintatarkastettavana olivat tällä kertaa Markus Lindblomin omistama ja Stella Hagelstamin kanssa NHMM-kisoissa aikanaan hyvin menestynyt Fernet (OLD, Fürst Heinrich - Pik Labionics) sekä mm. ponien SM-kultaa vuonna 2009 ottanut Ira ja Tiina Ristimäen omistama WPB-ori Hunsingo's Twister (Bjirmen's Wytse - Cocky Dundas xx). Molemmat oriit saivat jatkoa jalostukseenkäyttöoikeudelleen.

Oriiden arvostelut tulevat Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmään tämän viikon kuluessa.

Tänä vuonna oripäivillä mukana olleet oriit olivat pääsääntöisesti hyvin valmisteltuja. Järjestelyt sujuivat  melko jouhevasti oriiden esiintymisten osalta. Kehittymistä näkyy sekä esittäjien että järjestäjien puolella. Allekirjoittaneelle jäi sen sijaan valitettavan huono kuva järjestelyistä yleisöä kohtaan: esimerkiksi perjantaina autolliset katsojat ohjattiin tien toisella puolella olevalle parkkipaikalle, joka oli vaarallisen liukas, vaikka hallien välisellä parkkipaikalla oli vielä reilusti tilaa. Ihmetystä herätti myös katsomoon kulkua valvonut järjestyksenvalvoja, joka suorituskyvyn estekokeen alkaessa totesi juuri lipun ostaneelle katsojalle, että katsomoon ei enää kyseisenä päivänä pääse. Pienen keskustelun jälkeen asia selvisi, kun paikalle tullut toinen järjestysmies ohjeisti kollegaansa: kesken suorituksen ei katsomoon ollut asiaa (mikä on itsestäänselvää ja minkä toivoisi jokaisen yleisössä olevan omaehtoisestikin muistavan) mutta suoritusten välillä ja taukojen aikana kulku oli sallittua. Joka tapauksessa yleisöä oli mukavasti paikalla ainakin perjantaina ja lauantaina.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Oripäivät 2012: Kyrö kaksoisvoittoon Laatuarvostelukutsukilpailussa

Tänään oriiden estekokeiden jälkeen ratsastettiin Laatuarvostelukutsukilpailu. Ideanahan on alunperin ollut, että edellisen vuoden Laatuarvostelun 10 parasta ratsukkoa osallistuu ns. "finaaliin" seuraavan vuoden oripäivien yhteydessä. Tällöin nähdään, miten nuoret hevoset ovat syksystä kehittyneet. Tänä vuonna, kuten aiempinakin vuosina, kisa kuitenkin kärsi jonkinlaisesta osallistujakadosta ja mukaan oli uskaltautunut ainoastaan viisi ratsukkoa. Näistäkin vain kolme kuului viime vuoden Laatuarvostelun kärkikymmenikköön. Tapahtuma toimii erinomaisena harjoituksena 5-vuotiaille hevosille alkavaa kisakautta silmälläpitäen, joten nykyistä useamman ratsukon soisi hyödyntävän tämän tilaisuuden.

Luokan voitti ylivoimaisesti Laatuarvostelun 2011 voittaja, Sunset Boulevard ratsastajanaan Siiri Kyrö. Tuomaristo piti mm. tamman tahdikkaasta liikkumisesta ja piti sitä erittäin lupaavana kouluratsun alkuna. Siltä olisi kuitenkin kaivattu hieman enemmän eteenpäinpyrkimystä. Sunset Boulevard esitti tasaisen ja tasapainoisen suorituksen erottuen liikkumisellaan selvästi kanssakilpailijoistaan.

Toiseksi sijoittunut, niin ikään Kyrön ratsastama Rush Hour teki myös tasapainoisen kokonaisuuden lukuunottamatta pientä laukkaloikkasarjaa, joka näkyi kuuliaisuuspisteissä. Tuomaristo olisi kaivannut sen liikkeisiin enemmän irtonaisuutta, mutta piti sitä miellyttävänoloisena hevosena. Voittajakaksikon suorituksia leimasi kaikenkaikkiaan jonkinasteinen varovaisuus.

Kolmannen tilan otti La Passion, jota ratsasti Marja Särkilahti. Tamma liikkui mukavasti, mutta turhan kiireisesti, mistä myös tuomaristo huomautti. Tuomariston mukaan se olisi saanut ravissa ja laukassa venyttää enemmän. La Passionia pidettiin kuitenkin miellyttävänä hevosena, mutta tuomaristo mainitsi sen kaipaavan enemmän tukea ratsastajalta.

Nähdyt suoritukset toivat jälleen kerran esille sen tosiasian, kuinka suuri merkitys ratsastajalla on erityisesti nuoren hevosen suoritukseen.

Sunset Boulevard (San Remo - Wolkenstein II, rats. Siiri Kyrö, om. Rolf Schmidt)
ravi: 8 - käynti: 7,8 - laukka: 8 - kuuliaisuus: 7,5 - yleisvaikutelma: 8,5 - yhteensä: 7.96

Rush Hour (Royal Blend - Weltruhm, Siiri Kyrö, Minna Myllyntausta)
7,2 - 7,8 - 7 - 6,8 - 7 = 7,16

La Passion (Londonderry - Weltruhm, Marja Särkilahti, Norkulla Equestrian Center)
7 - 7,2 - 7,2 - 6,5 - 7 = 6,92

Al Jaro (Aljano - Linaro, Maisa Torkkola, Anu ja Juha Kuusiniemi)
6,8 - 6,8 - 7,4 - 6,5 - ? = ?

May Roxanna WS (Blue Hors Romanov - Traumdeuter, Jaana Saarela, Piia Kiviranta)
6 - 7,5 - 6,5 - ? - 6,8 = 6,7

Pahoittelut puutteista pisteiden osalta.

Ruotsista NHMM-kisoihin vain ruotsalaissyntyisiä hevosia

ASVH ja Ruotsin ratsastajainliitto ovat linjannut valinnat tämän vuoden kouluratsastuksen NHMM-kisoja koskien niin, että vain ruotsalaissyntyisten hevosten on mahdollista päästä mukaan. Keskeinen muutos aiempiin vuosiin nähden on, että ulkomailla syntyneet, mutta SWB-jalostukseen hyväksytyt oriit eivät voi enää päästä edustamaan Ruotsia. Viime vuonna Ruotsin joukkueeseen valittiin oldenburg-ruuna, mutta asiasta nousseen kohun takia sen tilalle valittiin toinen, SWB-kantakirjaa edustava hevonen.

Myös Suomessa valintakriteerejä muokattiin tälle vuodelle niin, että vain FWB-kantakirjaa edustavilla hevosilla sekä ulkomailla syntyneillä, FWB-kantakirjaan hyväksytyillä oriilla on mahdollista pyrkiä edustamaan Suomea Verdeniin.

Ridsport-lehden nettisivujen mukaan Ruotsissa käydään kuitenkin vielä keskustelua ulkomaisten jalostusoriiden osalta.

torstai 22. maaliskuuta 2012

Viikolla 12 kilpaillaan...

Tämän viikon kansallisista kisoista vastaa Mikkelin Ratsastajat, joka järjestää Rouhialan tallilla kisat sunnuntaina. Kisoihin on ilmoittautunut nelisenkymmentä ratsukkoa.

Oripäivät 2012: Oriparaatin osallistujat

Lauantaina oripäivien ohjelma huipentuu palkitsemisiin ja oriparaatiin. Paraatissa nähdään kahdeksan jo aiemmin hyväksyttyä oriitta, minkä lisäksi myös tänä vuonna hyväksyttävillä oriilla on mahdollisuus ottaa siihen osaa. Kouluoriista mukana ovat Pius Pacelli, Duendecillo P, Don Laurie sekä Donaukaiser. Etukäteistiedon mukaan ainakin kaksi ensin mainittua esitetään ratsain ja viimeisenä mainittu Donaukaiser maasta käsin. Lisäksi mukana on kouluradoilla nähty WPB-poni Woldhoeve's Colorado.

Oriparaatin osallistujat ja esiintymisjärjestys:
  • Pius Paccelli (Prestige Pilot - Gibraltar, ratsain)
  • Logan (Lenz - Consul)
  • Woldhoeve's Colorado (Speyksbosch Nando - Chancley Narrator, ratsain)
  • Duendecillo P (Don Romantic - Mid-West Ibi-Light, ratsain)
  • Cagliostro (Calando I - Liostro, maasta)
  • Carismo II (Calypso II - Akzent II)
  • Donaukaiser (Hohenstein - Sokrates, maasta)
  • Don Laurie (Don Schufro - Lauries Crusador xx)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Oripäivät 2012: Laatuarvostelukilpailun osallistujat

Perjantaina, oripäiville osallistuvien oriiden suoritettua oman osuutensa, on vuorossa Laatuarvostelukilpailu alkaen klo 17. Kilpailuun osallistuu viime vuoden Laatuarvostelun parhaimmistoa. Askellajihevosia on tällä kertaa mukana viisi. Kilpailu alkaa klo 17.00 Ypäjä-hallissa.

Kilpailun osallistujat:
  • Rush Hour (Royal Blend - Weltruhm), rats. Siiri Kyrö, om. Minna Myllyntausta - kasv. Horst Seide
  • La Passion (Londonderry - Weltruhm) Marja Särkilahti, Norkulla Equestrian Center - Martin Cordes
  • Al Jaro (Aljano - Linaro) Maisa Torkkola, Anu ja Juha Kuusiniemi - Peter Espemüller
  • May Roxanna WS (Blue Hors Romanov - Traumdeuter) Jaana Saarela, Jaana Saarela - Pia Kiviranta
  • Sunset Boulevard (San Remo - Wolkenstein II) Siiri Kyrö, Rolf Schmidt - Kurt Sabel
Kilpailun tuomareina toimivat Anne-Mari Pekonen ja Hartmut Wilking.








































Oripäivät 2012: Askellajioriista kaksi pois pelistä keskiviikon jälkeen

Poisjääntien myötä Ypäjällä eilen alkaneiden oripäivien osallistujamäärä supistui alkuperäisestä 34 oriista 25 oriin. Eilen tiistaina olleen eläinlääkärintarkastuksen jälkeen esitarkastettavat ja suorituskyvynkokeeseen osallistuvat oriit pääsivät tositoimiin tänään, kun ohjelmassa oli oriiden rakennearvostelu sekä 3-vuotiaiden askelajikoe I ja irtohypytys I että 4-6-vuotiaiden oriiden askellajikoe I oman ratsastajan kanssa.

Askellajioriista viime tipassa jäi pois 3-vuotias St Don Noir (Don Laurie) ja tämän päivän jälkeen kaksi muutakin 3-vuotiasta on poissa pelistä: Sir Primera Sil (Sir Donnerhall) sai pisteet 8-8-7-6-7=36 ja Painted Brown (Painted Black) 7-7-6-7-8=35.

Huomenna ohjelmassa on välipäivä ja perjantaina oripäivät jatkuvat 3-vuotiaiden osalta irtohypytys II- ja askellaji II -osioilla. Suorituskyvyn kokeen oriit puolestaan näyttävät taitonsa estekoe I:ssä oman ratsastajan kanssa.

Aikataulut ja väliaikatuloksia Ratsuoripäivät 2012 -sivulla.

Madeleine Witte-Vrees Hollannin hallimestariksi

Viikonloppuna ratsastetut, kertaalleen Hollannissa tavattujen EHV-viruksen aiheuttamien sairastumisten takia siirretyt Hollannin hallimestaruudet olivat Madeleine Witte-Vrees'n juhlaa. Hän voitti Vontango B:llä (Contango - Jazz) ison kierroksen mestaruuden. Tämän lisäksi myös pikkukierroksen mestaruus meni Witte-Vrees'n nimiin, ratsunaan Matador II:n tyttärenpoika, jalostusori Wynton (i. Jazz).

Witte-Vrees oli tyytyväinen suorituksiinsa. Vontangolla kyseessä oli vasta neljäs kilpailu Grand Prix -tasolla ja suoritus kärsi vielä muutamista pienistä virheistä. Ratsukon tähtäimessä on paikka Hollannin maajoukkeessa kesän olympialaisissa.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ratsuoripäivät käynnistyvät tiistaina

Vuoden 2012 Ratsuoripäivät käynnistyvät huomenna tiistaina Ypäjällä 3-6-vuotiaiden oriiden eläinlääkärintarkastuksella. Itse asiaan päästään keskiviikkona, kun ohjelmassa on mm. sekä esitarkastettavien 3-vuotiaiden että 4-6-vuotiaiden suorituskyvyn kokeeseen osallistuvien oriiden rakennearvostelu.

Jo tässä vaiheessa on ilmaantunut muutamia poisjääntejä: koulusukuisista oriista 4-vuotias Rancio on jäänyt pois samoin kuin kantakirjaan tarjottavista oriista Dutch Dormello.

Orilautakunnassa nähdään tänäkin vuonna ulkomaalaista väriä, kun rakennearvostelussa ovat mukana Anna Pajasen ja Maria Möllerin lisäksi hollantilainen Daan Nanning ja saksalainen Hartmut Wilking. Askellajituomareita ovat Anne-Mari Pekonen ja Wilking. Askellajihevosten koeratsastajana toimii tänä vuonna Siiri Kyrö.

Ratsuoripäivät huipentuvat lauantaina oriiden palkitsemiseen ja oriparaatiin. 

Suomen Hippoksen Ratsuoripäivät 2012 -sivu

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

FWB-ori Duendecillo P aloitti kisakauden Ruotsissa sijoituksella

Anne Niemen jalostusori Duendecillo P:n yhteistyö uuden ratsastajansa, ruotsalaisen Jeanna Högbergin kanssa on alkanut hyvin. Ratsukko sijoittui eilen ensimmäisessä yhteisessä kansallisen tason startissaan kolmanneksi 35 ratsukon joukossa tuloksella 66,087 %. Ratsastettu ohjelma oli Vaativa B:4.

Ratsukko on startannut tällä kaudella jo kerran vaativaa, tuolloin sijoitus oli viides. Duendecillo siirtyi Ruotsiin ja Högbergille viime vuoden lopulla. Högberg kuuluu Ruotsin maajoukkueen B-ryhmään.

Tulokset




lauantai 17. maaliskuuta 2012

Maarit Raiskiolle Grand Prix'n voitto Ypäjällä

Maarit Raiskio ja Znak jatkoivat samalla linjalla, mihin viime kauden päättivät eli Grand Prix'n voitolla Ypäjällä. Mammuttikisoiksi paisuneessa kotimaisen kisakauden varsinaisessa avauksessa ratsastettiin kolmella radalla 160 starttia yhden päivän aikana yhdessä alue- ja viidessä kansallisessa luokassa. Kisat huipentuivat Hevosopiston GP Hallisarjan ensimmäisenä osakilpailuna toimineeseen Grand Prix'iin, jonka voiton Raiskio vei tuloksella 65,603 %. Kauden aluksi Norjassakin kansainvälisillä radoilla piipahtanut Kikka Suomio Flourianilla otti toisen sijan prosentein 63,582. Ilahduttavaa oli, että GP-tasolla nähtiin heti kauden alussa kahdeksan osallistujaa. Kärkikaksikkoa lukuunottamatta muiden ratsukoiden tulokset jäivät kuitenkin alle 60 prosentin.

Hallisarja jatkuu pääsiäisviikonvaihteessa Dressage Team Traversin järjestämissä kilpailuissa.

Tulokset

torstai 15. maaliskuuta 2012

Blue Hors -ori Suomeen

Ensi viikolla järjestettäville oripäiville tuo oman mielenkiintoisen lisänsä tanskalaisori Blue Hors Touch Me (Tuschinksi - Kennedy). Viisivuotiaan oriin tuo Suomeen Anne Niemi. Blue Hors Touch Me suoritti Tanskassa helmikuussa 35 päivän testin ja se kantakirjattiin lopullisesti viime viikolla Tanskan oripäivillä. Se myös osallistui oripäivien yhteydessä oriiden askellajiluokkaan sijoittuen siinä kuudenneksi tuloksella 80.00. Oriille syntyi Tanskassa viime vuonna 44 jälkeläistä.

Sen sijaan oldenburg-ori Dutch Dormello (Dormello - Welt Hit II), jonka Sammaliston Markus Lindblomin piti tuoda oripäiville, ei Hevoset ja Ratsastus -lehden mukaan tulekaan Suomeen varotoimena Hollannissa ilmenneille herpes-virustapauksille.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Viikolla 11 kilpaillaan...

Kansallinen kausi pyörähtää kunnolla käyntiin tämän viikon lopulla. Ypäjällä perjantaina järjestettäviin kisoihin on ilmoittautunut yli 160 ratsukkoa. Kisat huipentavaan Grand Prix -luokkaankin on osallistumassa peräti kahdeksan ratsukkoa, mm. Hallisarjan palkintoauton voittanut Maarit Raiskio Znakilla. Kajaanin kisoissa sunnuntaina nähdään yli 50 ratsukkoa.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tanskan oripäivillä 27 kouluoriitta hyväksyttiin

Sunnuntaina päättyneillä Tanskan oripäivillä hyväksyttiin 27 kouluoriitta. Näistä 16 on 3-vuotiaita, neljä 4-vuotiaita ja seitsemän 5-vuotiaita tai vanhempia oriita. Kolmevuotiaat oriit hyväksyttiin esitarkastuksessa ja niistä suurin osa aloitti eilen 10 päivän testin. Jos oriit läpäisevät testin hyväksytysti, saavat ne jalostukseenkäyttöoikeuden täksi vuodeksi.

Kolmivuotiaiden voittajaoriina palkittiin Zorba Hojris (Blue Hors Zack - Blue Hors Romanov). Oriin isä Blue Hors Zack on jättänyt erinomaista jälkeä vuoden 2009 vuosikertaan: hyväksyttyjen 3-vuotiaiden oriiden joukossa oli neljä Zackin jälkeläistä, joista voittajaoriin lisäksi kaksi palkittiin Premium-arvosanalla. Upealla liikkumisellaan yleisöä säväyttäneeltä Sezuanilta (Blue Hors Romanov - Blue Hors Don Schufro) löydettiin irtopala polvesta, mikä esti oriin pääsyn Premium-kehään. Sen poikkeuksellisen hyvä liikkuminen vakuutti kuitenkin tuomariston hyväksynnän arvoisesti.

Hyväksytyt 3-vuotiaat:

Premium-oriit:
  • ZORBA HØJRIS (Blue Hors Zack - Blue Hors Romanov)
  • ATTERUPGAARDS SASTRE (Stedinger - Lord Sinclair)
  • ZATCHMO (Blue Hors Zack - Donnerhall)
  • OVERGAARD'S ZACKSU (Blue Hors Zack - Londonderry)
Muut: 
  • BELIEVE ME (Belissimo M - Prince Mab xx)
  • DE L' OR (Dancier - Rotspon)
  • DÜRRENMATT (Hirtentanz - Exorbitant xx)
  • SCHWARZGOLD (Imperio - Consul)
  • SEZUAN (Blue Hors Romanov - Blue Hors Don Romantic)
  • SANDBÆK´S LACAPO (Tailormade Temptation - Solos Landtinus)
  • TOUCHÉ (Tuschinski - Solos Landtinus)
  • UN (United - Worldly)
  • EDELMAN (Vivaldi - Jazz)
  • ZACK-KI ROSENLUND (Blue Hors Zack - Leandro)
Hyväksyttyjen 4-vuotiaiden parhaaksi valittiin samasta yhdistelmästä kuin 3-vuotiaidenkin voittaja (Blue Hors Zack - Blue Hors Romanov) oleva Zonik. Paul Schokemöhle on oriin osaomistaja ja ori viettikin talvikuukaudet Saksassa Schokemöhlen luona. Kaikki neljä nyt hyväksyttyä 4-vuotiasta palkittiin viime vuonna Premium-tittelillä. Yksi oli kuitenkin joukosta poissa: ikäluokan viime vuoden ehdoton ykkönen, ERA Dancing Hit (Uno Don Diego - Sandro Hit), jouduttiin lopettamaan helmikuussa jalan murtumisen seurauksena. Muunmuassa oriin erinomaisten suorituskyvynkokeen tulosten ansiosta se kuitenkin sai nyt lopullisen hyväksynnän, poikeuksellisesti kuolemansa jälkeen ja sen fantastisten ominaisuuksien toivotaan välittyvän sen jälkeläisille. ERA Dancing Hitille myönnettiin myös kultainen mitali. Kyseessä oli vasta viides kerta DWB:n historiassa, kun kultainen mitali jaettiin DWB-oriille.

Hyväksytyt 5-vuotiaat ja vanhemmat oriit:
  • BELAMOUR (Belissimo M - Lord Sinclair)
  • DA VINCI (Danonen - Polarjäger)
  • AMADELIO (Lehndorff’s - Lauries Crusador xx)
  • SIR DONNERHALL II (Sandro Hit - Donnerhall)
  • SIR SALVDOR (Sir Oldenburg - Donnerhall)
  • BLUE HORS TOUCH ME (Tuschinski - Kennedy)
  • BON BRAVOUR (Painted Black - Chronos)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Yllätysnimi Meggle Champions -finaalin voittoon Dortmundissa

Saksan Kristina Sprehe hevosellaan Desperados otti yllättäen voiton Dortmundin CDI4*-kisojen Meggle Champions -finaalisssa. Grand Prix Olympic Special -ohjelmana ratsastettuun luokkaan osallistui tukku kovia nimiä, mm. viime vuosien mestaruusmitaliratsukko Iso-Britannian Laura Bechtolsheimer - Mistral Hojris sekä Saksan kärkinimet Ulla Salzgeber - Herzruf's Erbe ja Isabell Werth - Warum Nicht FRH.

Sprehe säväytti jo karsintaluokkana toimineessa Grand Prix'ssa ollen siinä toinen heti Bechtolsheimerin jälkeen. Specialissa ratsukko onnistui erinomaisesti vaihtovirhettä lukuunottamatta ja ratsasti niiden harvojen joukkoon, jotka ovat saavuttaneet kansainvälisellä GP-tasolla yli 80 % tuloksen. Saksalaisratsukon voittotulos lauantaina oli 81,978 %. Tuomariston mielipide voittajasta oli yksiselitteinen: Sprehe oli kaikkien tuomareiden papereissa ykkönen. Bechtolsheimer otti kakkostilan prosentein 81,044. Salzgeber ratsasti kolmanneksi tuloksella 79 %.

Voitto oli vasta 25-vuotiaalle Sprehelle vahva näyttö myös kesän olympialaisia ajatellen. Hän kuuluu Saksan A-maajoukkueryhmään, josta olympiajoukkue valitaan.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kittelille jälleen uusi superlupaus

Ruotsalaisratsastaja Patrik Kittelin sponsori Arlette Jasper Kohl on hankkinut jo toisen superlahjakkuuden tämän vuoden puolella. Uusin ostos on 3-vuotias DWB-ori Sezuan (Blue Hors Romanov - Blue Hors Don Schufro). Sezuan hyväksyttiin eilen Tanskan oripäivillä esitarkastuksessa ja on ollut sekä ennen oripäiviä että oripäivien aikana yksi puhutuimmista kouluoriista.

Kohl osti oriin Andreas Helgstrandilta, jolle oriin on tarkoitus jäädä koulututettavaksi aina 5-vuotiaaksi asti, minkä jälkeen se siirtyy Kittelille. Aiemmin tänä vuonna Kohl hankki, niin ikään Helgstrandin tallista, 8-vuotiaan DWB-tamma UNO Donna Uniquen, joka voitti edellisvuonna 6-vuotiaiden NHMM-kultaa.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Marokkolainen ratsastaja kautta aikain ensimmäinen Afrikan edustaja olympialaisten kouluratsastuksessa

Marokkoa edustava Yessin Rahmouni on kvalifikoitunut kautta aikain ensimmäisenä afrikkalaisena kouluratsastajana olympialaisiin. Hollannissa syntynyt ja varttunut 27-vuotias Rahmouni vaihtoi kansalaisuutta viime vuonna, sitä ennen hän on edustanut Hollantia.

Rahmouni ratsasti olympiapaikan itselleen omalla hevosellaan Only Societylla, mutta aikoo osallistua olympialaisiin sponsorinsa prinsessa Lalla Aminan omistamalla Floresco NRW:llä. Floresco hankittiin viime vuoden loppupuolella Patrik Kitteliltä nimenomaan Rahmounin olympiaratsuksi.

Herpesvirusta liikkellä Hollannissa - Kilpailuja peruttu varotoimena

Hollannissa on viime aikoina havaittu herpesviruksen aiheuttamia sairastapauksia. Tyypillisimmin herpesvirukset (EHV 1 ja EHV 4) aiheuttavat hengitystieinfektioita, lisäksi ne voivat aiheuttaa luomisia ja harvinaisemmissa tapauksissa myös hermostollisia oireita. Nimenomaan neurologisia oireita aiheuttavaa muotoa on tavattu Hollannissa nyt kolmessa eri paikassa. Hollannin ratsastajainliitto onkin suositellut ihmisiä välttämään hevosten kuljetusta ja kilpailuja on peruutettu varotoimena estämään viruksen leviämistä. Esimerkiksi Anky van Grunsven ja Sander Marijnissen peruuttivat osallistumisensa Saksan Dortmundin CDI4*-kisoihin, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Lue lisää EHV-viruksista Eviran sivuilta.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tanskan oripäivät alkoivat

Tanskan oripäivät ovat päässeet täyteen vauhtiin tänään Herningissä. Ohjelmassa oli mm. 4-vuotiaiden ja vanhempien oriiden hyväksyntä. Uusia hyväksyttyjä 4-vuotiaita kouluoriita ovat:
    • Tailormade Attention (Abanos - Bøgelys Camaro)
    • Freezbee-Pari (Firenze - Akinos) 
    • Blue Hors Don Olymbrio (Jazz - Olympic Ferro) 
    • Zonik DVH (Blue Hors Zack - Blue Hors Romanov)
      Herningissä oriita nähdään myös kilpailuluokissa niin askellaji- kuin estepuolellakin. Oripäiviä voi seurata live-lähetyksenä ClipMyHorse.Tv-sivuston kautta. Ridehesten-lehden nettisivuilla on myös kokonaan oma oripäivä-osionsa, josta voi seurata tuoreimpia uutisia ja tuloksia.

      keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

      Rath ja Totilas aloittavat kisakauden vasta ulkokentillä

      Alkuvuodesta kohun keskellä – jälleen kerran – sekä valmentajakuvioidensa että yhteistyönsä takia ollut ratsukko Matthias Alexander Rath - Totilas aloittaa ennakkosuunnitelmista poiketen kilpailukauden vasta ulkokentillä. Näillä näkymin ratsukko starttaa ensimmäistä kertaa viime kesän EM-kisojen jälkeen huhtikuun lopulla Horses & Dreams -festivaaleilla.

      Ratsukon oli alunperin tarkoitus avata hallikausi viime joulukuussa Frankfurtissa. Tämän suunnitelman peruunnuttua parin piti osallistua tammikuussa Floridan WDM-kisaan. Kisa jäi kuitenkin väliin ja olympiavuoden ensimmäisenä kilpailuna piti toimia Dortmundin kisa tulevana viikonloppuna. Nähtäväksi jää, saadaanko ratsukko vihdoin radalle huhtikuussa, kun kisajärjestäjänä toimii Totilaksen osaomistajan Paul Schockemöhlen yhteistyökumppani Kasselman.

      Rath ja Totilas osallistuivat kuitenkin kuun vaihteessa pidetylle Saksan maajoukkueryhmän valmennusleirille Warendorfissa. Mukana oli seitsemän ratsastajaa (Isabell Werth, Rath, Ulla Salzgeber, Monica Theodorescu, Kristina Sprehe, Helen Langehanenberg, Anabel Balkenhol), joiden joukosta heinäkuussa valitaan Saksan joukkue Lontoon olympialaisiin.

      Donnperignon ja Kasprzak Tanskan A-maajoukkueryhmään

      Viikonlopun hyvien kansainvälisten tulosten myötä tanskalainen 22-vuotias Anna Kasprzak ja hänen kilpakumppaninsa, FWB-ruuna Donnperignon on otettu mukaan Tanskan A-maajoukkueryhmään, jonka jäsenet tavoittelevat paikkaa kesän olympialaisissa.

      Kasprzakin lisäksi ryhmään, jonka jäsenistä Tanskan olympiajoukkue tulee muodostumaan, kuuluu seitsemän ratsastajaa: Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Anne van Olst, Andreas Helgstrand, Lisbet Seierskilde, Lone Jørgensen, Anne Troensegaard ja Sidsel Johansen. Tanskan maajoukkue julkistetaan heinäkuun alussa järjestettävien Aachenin CDIO-kisojen Grand Prix-luokan jälkeen.

      tiistai 6. maaliskuuta 2012

      Cornelissen jatkaa maailmanlistan kärjessä - Lindh 46.

      Tuoreimmalla maailmanlistalla kärki on säilynyt entisellään peräti listan 17 parhaan ratsukon osalta. Ykkösenä on Hollannin Adelinde Cornelissen Jerich Parzivalilla, toisena Iso-Britannian Carl Hester Utophialla ja kolmantena Hesterin maannainen Laura Bechtolsheimer hevosellaan Mistral Hojris.

      Suomalaisista 50 parhaan joukkoon mahtuu edelleen ainoastaan juuri olympiapaikan Suomelle lunastanut ratsukko Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo, joka on tällä kertaa listan sijalla 46 (viimeksi sijalla 43). Emma Kanerva on parantanut sijoitustaan huimasti viime viikkojen hyvillä sijoituksillaan ollen nyt Sini Spiritillä listan 63. (219) ja Donnellylla 79. Myös Terhi Stegarsin ja Axis TSF:n listasijoitus on kohentunut sijalta 136 sijalle 88.

      Muut suomalaiset maailmanlistalla:
      204. (183.) Alexandra Malmström - MD Waterford II
      351. (-) Henri Ruoste - La Scala
      375. (342.) Stella Hagelstam - Soraya II
      405. (416.) Kikka Suomio - Flourian
      470. (436.) Emma Kanerva - Happy Louis
      473. (-) Emma Kanerva - Heimliche Liebe
      619. (570.) Julia Alfthan - Chirocco
      684. (628.) Janne Bergh - Punktir
      699. (646.) Johanna Heikkilä - Adonna

      sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

      Donnperignonin kansainvälinen ura uuden ratsastajan kanssa alkoi lupaavasti

      FWB-ruuna Donnperignonin ura kansainvälisillä radoilla uuden ratsastajan Anna Kasprzakin kanssa lähti käyntiin hyvin. Ratsukon ensimmäisissä yhteisissä kansaivälisissä kisoissa Bremenissä tuloksena oli neljäs sija Grand Prix'ssa tuloksella 70,404 % ja viides sija Grand Prix Specialissa tuloksella 71,600 %. Parin taakse jäi molemmissa luokissa mm. sen valmentaja Andreas Helgstrand Tacolando Triplella. Saksan Brigitte Wittig otti voiton kummassakin luokassa tammalla Blind Date. 

      lauantai 3. maaliskuuta 2012

      Vidauban CDI3*: Ruoste edelleen hyvässä vedossa

      Tämän viikon loppuun jatkuvissa Vidaubanin CDI -kisoissa Henri Ruoste jatkoi eilen hyviä esityksiään. Hän oli Intermediate I -luokassa 30 osallistujan joukossa viides Ruter Damilla. Ratsukon tulos oli 67,868 %. Linnea Grünn ja Niklas olivat luokassa sijalla 18. tuloksella 65,211 %. Luokan voitti ylivoimaisesti niin ikään hyvää tuloskuntoa ylläpitänyt Iso-Britannian Michael Eilberg tammalla Woodlander Dornroeschen prosentein 73,684.

      Lisäksi Henri Ruoste kilpaili Prix St. Georges -luokassa Equestricons Et. Voilalla ollen viides prosentein 64,526. Voiton otti ruotsalaisratsukko Mads Hendeliowitz - Jimmie Choo Seq tuloksella 69,711 %. Ruosteen ratsu Et Voila nähtiin vielä muutama viikko sitten Espanjan Sunshine Tourilla Emma Kanervan ratsastamana.

      Tulokset - Prix St. Georges
      Tulokset - Intermediate I

      Bruksprovet 2012: Ettan Ehrnroothin Don de Jeu hyväksyttiin jalostukseen

      Ruotsin oripäivät ovat loppusuoralla. Tänään lauantaina ohjelmassa on enää oriiden palkitseminen ja jalostusoriille avoimia kilpailuluokkia.

      Neljävuotiaita kouluoriita hyväksyttiin tällä kertaa neljä. Näiden joukossa on myös Ettan Ehrnroothin omistama hollantilaisori Don de Jeu, jota luonnehdittiin arvosteluissa mm. jaloksi ja hyvin ylämäkeen liikkuvaksi. Muut hyväksytyt 4-vuotiaat ovat:

      Dunhill (Oscar - Cocktail)
      Floricello (Florencio I - Dormello)
      Zaladin MI (Blue Hors Zack - Solos Landtinus)

      Näistä erityisesti Floricello on ollut sekä testiratsastajina toimineiden hollantilaisen Emmelie Scholtensin ja norjalaisen, jo pitkään Saksassa vaikuttaneen Isabell Bachen että yleisön mieleen. Esimerkiksi Scholtensin mukaan oriissa on kaikki mitä tarvitaan päästäkseen kouluratsastuksen huipulle.

      Viisivuotiaista kouluoriista kaksi sai jalostukseenkäyttöoikeuden:

      Luxus CML (Florencio I - Bolero)
      Faustino (Figaro R - Bernstein)

      Molemmat osallistuivat oripäiville jo viime vuonna, mutta niitä ei silloin hyväksytty. Tänä vuonna oriit kuitenkin vakuuttivat tuomariston ja Faustino erityisesti ratsastettavuudellaan myös testiratsastajat, joiden suosikki ori 4-vuotiaan Floricellon ohella oli.

      Muualla jo hyväksyttyjen oriiden joukossa, jotka saivat siis nyt jalostusoikeuden myös Ruotsissa, oli viisi kouluhevosta:

      Carlton Hill (Uphill - Vincent)
      Rausing (Rock Forever - Dimension)
      Rex Shipping xx (Inchrory xx - Eighty Eight Keys xx)
      Sir Donnerhall II (Sandro Hit - Donnerhall)
      Stedinger (Sandro Hit - Landadel)

      Näistä kolme, Rausing, Rex Shipping xx ja Sir Donnerhall II, ovat olleet Ruotsissa jalostuskäytössä jo viime kaudella, mutta saadakseen täyden kuuden vuodan jalostusoikeuden niiden tuli osallistua oripäiville myös tänä vuonna.

      Kolmivuotiaista oriista ei hyväksytty yhtään askellajipuolen edustajaa tällä kertaa.

      Tulokset, arvostelut ja videoklipit oriista

      perjantai 2. maaliskuuta 2012

      Suomelle olympiapaikka kouluratsastuksessa

      Kansainvälinen ratsastajainliitto, FEI, on vahvistanut, että Suomella on yksi henkilökohtainen paikka kouluratsastuksessa Lontoon olympialaisissa. Paikan ratsasti Mikaela Lindh hevosella Skovlunds Más Guapo. Este- ja kenttäratsastuksessa paikka jäi saavuttamatta. Olympiaranking sulkeutui 1. maaliskuuta.

      - Tunne on aivan fantastisen ihana, Lindh huokaa saatuaan vahvistuksen paikan varmistumisesta. – Tämä on ollut pitkä matka, johon on mahtunut myös paljon vastoinkäymisiä. Kahdesta GP-tason hevosesta jouduin luopumaan, ja kun Skovlunds Mas Guapo tuli minulle kaksi vuotta sitten, se ei osannut tehdä laukanvaihtoja lainkaan, saati sarjavaihtoja. Se on edistynyt valtavasti näinä vuosina, Lindh kiittää kisaratsuaan. – Onneksi ehdin ratsastaa jo viime vuoden aikana niin monta rankingtulosta, että minulle ei tullut viime hetken paniikkia niiden saavuttamiseksi. Mutta ilmeisesti sisälläni oli kuitenkin jonkinlainen stressi, toteaa Lindh viitaten Göteborgin kilpailuun helmikuussa, jolloin hän unohti ohjelman menettäen väärinratsastuksessa arvokkaita pisteitä.

      Mikaela "Fia" Lindh, 42, pitää elämänkumppaninsa, kouluratsastaja Poul Fabricius-Bjerren, kanssa menestyvää Sølyst-valmennuskeskusta Kööpenhaminan lähistöllä työskennelle ratsuttajana ja valmentajana. Hänen oma valmentajansa on tanskalainen olympiaratsastaja Jon D. Petersen.

      Lindhin nousu kansainväliseen menestykseen alkoi kaksi vuotta sitten Skovlunds Más Guapon kanssa, jolla hän ratsasti pian sijoituksille aina maailmancupeissa asti. Tällä kaudella ratsukko oli Göteborgin maailmancupissa hienosti viides ja Neümünsterissä ja Tukholmassa seitsemäs nousten Länsi-Euroopan liigassa 11. sijalle. Kaksikko voitti kesällä Ypäjän PM-kisoissa henkilökohtaisen ja joukkuekullan. EM-kisoissa tuloksena oli 7. sija joukkueen kanssa sekä henkilökohtainen 24. tila GP Specialissa.

      Lindhille on anottu FEI:ltä henkilökohtaista kutsua maailmancupin finaaliin, joka ratsastetaan 'S-Hertogenboschissa, Hollannissa 18.- 22. huhtikuuta. Alustavissa kisasuunnitelmissa ovat myös Wiesbadenin neljän tähden kilpailut toukokuun lopussa sekä Aachenin kovatasoiset kilpailut ennen olympialaisia.

      Skovlunds Más Guapo on 14-vuotias, tanskalaissyntyinen DWB-ruuna, isä Master ja emänisä Cannon Row xx.
      Kanervan kohtalo vielä auki
      Lindhin jälkeen toiseksi parhaalla sijalla suomalaisista kouluratsastajista on Emma Kanerva, 27. Hän on nyt FEI:n listalla varapaikalla tilalla 16, kun kymmenen parasta saa paikan.

      Kanerva teki tiukan loppukirin viiden viikon haastavalla kisakierroksella juuri rankingin sulkeutumisen alla kahdella hevosella, EM- ja MM-ratsullaan Sini Spiritillä sekä uudella Donnellylla, joka on hänen saksalaisen valmentajansa Hubertus Schmidtin entinen kisaratsu. Kanervalla on vielä mahdollisuus saada lisäpaikka Suomelle, mikäli paikkoja jää joiltakin mailta käyttämättä.

      - Joko ollaan mukana tai ei olla, ainakin on yritetty loppuun asti ja tehty parhaamme. Jos se ei riitä Lontooseen, mennään Rioon, Kanerva kiteyttää.

      Eri maiden olympiakomiteoilla on aikaa maaliskuun loppuun vahvistaa ottavatko ne paikat vastaan. FEI jakaa vapautuneet olympiapaikat rankinglistan seuraaville 15. huhtikuuta. Myös mahdollisesti vapautuneet joukkuepaikat jaetaan henkilökohtaisen listan ratsukoille. Ratsastajainliitto tekee saatujen paikkojen perusteella oman esityksensä olympiakomitealle sen toukokuun valintakokoukseen.

      Valintoja tehtäessä Ratsastajainliiton periaatteena on, että maapaikan saa ratsastaja, joka sen on hankkinut, ellei osallistumisen esteeksi nouse esimerkiksi terveydellistä syytä tai selkeää tulostason laskua.

      Kyra Kyrklund taustatukena
      Kyra Kyrklund on antanut suomalaisille olympiakandidaateille valmennusapua ja ollut mukana useaan otteeseen myös kisapaikoilla, kuten viime viikonloppuna Göteborgin maailmancupissa ja nyt Vidaubanissa. 

      Kyrklundilla on runsaasti kokemusta olympialaisista, sillä hän on osallistunut niihin kuudesti. Tämän lisäksi hänet on nimetty kaksi kertaa joukkueeseen, mutta osallistuminen on katkennut hevosten loukkaantumisiin. Viime olympialaisissa Pekingissä Kyrklund ratsasti hevosella Max kahdeksanneksi.

      Kyrklund arvioi, että paikkoja henkilökohtaiselle listalle on tulossa lisää, sillä joukkuemaista Kolumbia ja Uusi-Seelanti eivät välttämättä lähetä Lontooseen täysiä joukkueita. Muut joukkuemaat tällä hetkellä ovat Englanti, Hollanti, Saksa, USA, Ruotsi, Espanja, Tanska, Kanada, ja Australia.

      Tiedote: SRL

      torstai 1. maaliskuuta 2012

      Vidauban CDI3*: Kanerva 2. Kürissä, Stegars 4. Specialissa

      Lontoon olympialaisiin mielivillä ratsukoilla oli tänään viimeinen mahdollisuus kohentaa sijoitustaan olympiarankingissa. Emma Kanerva kilpaili Grand Prix Kürissä Sini Spiritillä ja onnistuikin hyvin ottaen toisen tilan tuloksella 72,925 %. Voiton otti hyviä suorituksia jatkanut Ranskan Jessica Michel Riwera de Husilla prosentein 74,800.

      Tämän päivän toiseen Grand Prix -luokkaa, Olympic Specialiin osallistuivat Emma Kanerva Donnellylla, Henri Ruoste La Scalalla ja Terhi Stegars Axis TSF:lla. Tänään heistä parhaiten onnistuivat Stegars ja Axis TSF, jotka sijoittuivat neljänneksi tuloksella 68,711 %. Ruoste otti myös sijoituksen ollen seitsemäs tuloksella 67,911 %. Kanervan sijaluku oli 11. tuloksella 66,222 %. Katja Kuistilan HP Frontier ja Sarah Millis olivat 10. prosentein 66,911. Kärkitila meni japanilaisratsukolle Hiroshi Hoketsu - Whisper. Parin tulos oli 72,533 %.

      Molempiin Grand Prix -luokkiin osallistui 15 ratsukkoa.

      Myös Prix St. Georges -luokassa nähtiin suomalaisia. Ruoste oli Ruter Damilla ensimmäinen ei-sijoittunut eli kahdeksas prosentein 67,368. Linnea Grünn ja Niklas olivat sijalla 24 heidän tuloksensa ollessa 64,638 %. Kolmenkymmenen ratsukon luokassa ykköseksi ratsasti Iso-Britannian Carl Hester hevosella Dancers With Wolves prosentein 72,211.

      Kuusivuotiaille hevosille avoimessa luokassa oli mukana Katja Kuistilan omistama Fürst Henrik (i. Fürst Heinrich) ratsastajanaan Iso-Britannian Sarah Millis. Ratsukko oli viiden ratsukon luokassa kolmas tuloksella 71,8. Paras arvosana tuli tänään ravista, josta pisteet olivat 7,6. Ylivoimainen ykkönen oli viime vuonna NHMM-kisoissa 5-vuotiaiden kultamitalin voittanut upea tamma Woodlander Farouche, jota luotsasi Michael Eilberg. Parin tulos oli huikea 96,2 laukan ja yleisvaikutelman ollessa täydet 10 pistettä.

      Tulokset